Tilgjengelighet

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har. Her følger litt praktisk informasjon til deg med behov for ekstra tilrettelegging.

Billetter og rullestolplasser

Ledsagerbillett må bestilles sammen med ordinær billett, og gyldig ledsagerbevis skal fremvises i døra.

Storsalens rullestolplasser ligger i 2. etasje, og bygget har flere heiser. På sidebalkongene (se kart) er det to romslige plasser på hver side. Disse er å anbefale for de som har stoler som kan reguleres i høyden så man ser over gelenderet. Videre er det rullestoler på begge ytterkantene på første raden på balkongen rett ved inngange i 2. etg.. 

 

Rullestolplass rad 14, høyre side

 

Rullestolplass balkong høyre
 

 

Av sikkerhetsmessige årsaker MÅ man kjøpe rullestolplass dersom man er avhengig av å bruke rullestol for å komme inn i salen. Ved en eventuell evakuering har vi gode rutiner godkjent av brannvesenet, og du vil bli assistert av en av våre kulturverter eller ansatte.

Alle tre kinosalene har også egne rullestolplasser: Les mer om Kimen kinos tilrettelegging ved å trykke på denne linken: For kinobesøkere med særskilte behov (åpnes i ny fane)

HC-parkering

Kimen har en stor parkeringskjeller med 16 HC-plasser. Maks høyde er 2,2 meter. Biler som er høyere enn dette kan bruke parkeringsplassene i Stokkanvegen (baksiden av Kimen).

HC/WC

Det finnes HC/WC i alle etasjene.

Teleslynge

Teleslynge er montert i Storsalen, Vektersalen, kinosalene og Stjørdal kirke. I Storsalen må du benytte en mottaker (lydsmykke) som lånes ut av kulturvertene. Andre typer teleslynger vil ikke fungere i Storsalen.

Stellebord for voksne

På HC/WC ved Kinosal 1 finnes et stellebord for voksne.

Ledelinjer

Det er montert ledelinjer for blinde/svaksynte på utsiden av bygget som leder deg til informasjonsskranken på innsiden av huset og videre til hovedsalene.

Trenger du hjelp?

Henvend deg i biblioteket eller våre kulturverter - vi hjelper deg gjerne!

 

Tilgjengelighetserklæring 

Som en del av Stjørdal kommune har vi gjennomgått en tilgjengelighetserklæring for vår nettside. Den kan dere finne ved å trykke på denne linken: Tilgjengelighetserklæring, bokmål (åpnes i ny fane)


Vi ønsker tilbakemelding fra våre brukere! 

Har du oppdaget feil og mangler knyttet til universell utforming av nettstedet? Trenger du alternativ til innhold som ikke er universelt utformet? Har du innspill til forbedringer av nettstedet?

Kontakt oss på e-post: kimen@stjordal.kommune.no