Personvern

Kimen kulturhus er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Les vår tilgjengelighetserklæring (bokmål) her: Tilgjengelighetserklæring (lenken åpnes i ny fane).

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 13/07/2023.

 

Innledning

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Alle data som direkte eller indirekte kan knyttes til en person er klassifisert som personopplysninger. En personopplysning kan for eksempel bestå av navn, adresse, telefonnummer eller personnummer. Det kan også bestå av en e-postadresse, et fotografi, IP-nummer eller et ordrenummer som kan knyttes til en bestemt kunde.

 

Formål og grunnlag

Kimen kulturhus behandler dine personopplysninger primært med tre overordnede formål. Hovedformålet er å oppfylle avtalen med deg som kjøper av våre produkter. Det andre formålet er å tilby kundeservice ved spørsmål, kommentarer og administrasjon av bestillinger. Til slutt bruker vi personopplysninger til å rette relevant markedsføring til deg som kunde når det er etablert kundeforhold og bekreftet en interesse for å motta informasjon eller for å samle inn statistikk og kartlegge bruken av våre tjenester slik at vi kan tilby og videreutvikle vårt tilbud.

 

Behandleransvar

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Kimen kulturhus, ved markedsansvarlig, er behandlingsansvarlig og vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven §19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven §18, 1. ledd).

Behandling betyr alt som gjøres med personopplysninger. Behandling omfatter alt fra innsamling, registrering, lagring og behandling til formidling av personopplysninger.

Kimen kulturhus er ansvarlig for alle personopplysninger som samles inn. Vi bestemmer hvordan dine personopplysninger skal brukes og lagres i våre systemer for å beskytte personvernet ditt.

 

Hvilke opplysninger samler vi inn?

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

 

Billettkjøp

I forbindelse med opprettelsen av en brukerprofil i vårt billettsystem, Eventim, lagres obligatorisk informasjon som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. I denne profilen kan du også velge å legge inn ekstra informasjon slik som kjønn, burdagsdato etc. 

Når du gjennomfører et kjøp i vårt billettsystem lagres informasjon om hva du har kjøpt, når kjøpet ble gjennomført, kortnummer og betalingsmetode (f.ekst Visa). Dette gjør at brukerprofilen din i vårt billettsystem har informasjon om nåværende bestillinger, kansellerte bestillinger og kjøpshistorikken din. 

 

Markedsføring

Informasjon du gir oss når du for eksempel sender oss e-post, melder deg på nyhetsbrev, godtar markedsføring via SMS eller aksepterer sporing av informasjonskapsler når du besøker våre nettsider. 

 

Nyhetsbrev

For å motta våre nyhetsbrev må du gi oss ditt samtykke. Dette gjør du ved aktivt å melde deg på vårt nyhetsbrev når du kjøper produkter fra oss, eller registrerer deg som nyhetsbrevmottaker på vår nettside. For å motta nyhetsbrev samler vi inn e-postadresse og navn, men det er valgfritt å oppgi ekstra informasjon som kjønn, interesser, telefonnummer, adresse eller fødselsdag.

 

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Kimen kulturhus bruker informasjonskapsler fra Google Analytics, Google Tag Manager og Meta (Facebook Pixel). Vi sporer og samler inn informasjon om hvordan du bruker vår nettside og gjennomfører billettkjøp, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), hvordan du kom deg til våre sider, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker på disse. 

Kimen kulturhus prøver først og fremst kun å behandle og analysere anonymiserte data, men vi forbeholder oss retten til at personopplysninger, som IP-nummer, kan samles inn. Du har selv muligheten til å forhindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen din ved å gå gjennom innstillingene i nettleseren din.

 
Hva bruker vi opplysningene til?

Billettkjøp

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og for at du skal kunne foreta et kjøp på nettsiden.

Vi bruker personopplysninger for å sende deg informasjon knyttet til dine kjøp. Dette kan være informasjon om endring i spilletid, avlysninger eller praktisk informasjon som angår ditt besøk i Kimen kulturhus.

 

Kundeservice

Vi bruker personopplysninger for å kunne gi deg best mulig kundeservice. For eksempel hvis du som kunde kontakter oss med spørsmål eller kommentarer om vår virksomhet, arrangementer eller billettkjøp.

 

Markedsføring

Vi er opptatt av å rette markedsføring og kommunikasjon til deg som er interessert i å motta nyheter og informasjon fra oss, og du kan derfor til enhver tid velge bort alle typer markedsføring når du besøker våre nettsider eller foretar et billettkjøp.

 

Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne hente ut statistikk og kartlegge publikums handlinger på vår nettside (tidsbruk, sidevalg, demografi, geografi, interesser og type enhet) og for å måle konverteringer, publikumsbygging og optimalisering av annonsekampanjene våre på Facebook.

Kapslene er et viktig verktøy for å forstå hvilke handlinger brukerne våre utfører etter de har trykket på en annonse eller trykket seg inn på en av våre nettsider. Dette gir oss mulighet til å tilby relevant innhold og tjenester til vårt publikum.

 

Nyhetsbrev

Vi bruker e-postmarkedsføring til å sende nyhetsbrev med aktuelle forestillinger, tilbud og informasjon. Nyhetsbrevene sendes ut 1-5 ganger i måneden. Der det er aktuelt, bruker vi kjøpshistorikken din til å tilpasse og gi målrettet informasjon og tilbud som vi mener er relevant for deg.

 

Hvem deler vi opplysningene med?

Kimen kulturhus har en rekke avtalepartnere og leverandører som leverer ulike typer tjenester og IT-systemer, disse er nødvendige for at vi skal kunne drive vår virksomhet. I noen av disse systemene lagres og behandles personopplysninger. Følgende databehandlere har lov til å håndtere personopplysninger i henhold til særskilte instrukser på vegne av Kimen kulturhus:

 

Kjøp av billetter

Eventim er Kimen kulturhus sin billettleverandør og vi har inngått en egen databehandleravtale med Eventim som regulerer hvilken informasjon Kimen kulturhus har tilgang til og hvordan den skal behandles. Les mer om Eventims personvern her: Eventims personvern (lenken åpnes i ny fane).

 

Informasjonskapsler

Vi bruker Google Analytics 4 for å samle data og statistikk på våre landingssider slik at vi kan utvikle, forbedre og vedlikeholde sidene vårt publikum bruker mest. I tillegg til Analytics bruker vi noen ganger Google Tag Manager for å legge til og endre kodesnutter på nettsidene våre. Dette gjør vi for å kunne spore lenkeklikk fra arrangørers annonser, testing eller annen analysering. Les mer om Googles personvern her (lenken åpnes i ny fane).

På våre sider bruker vi også Facebook Pixel for å samle data om brukeratferd og forbedre annonseringen på Facebook/Instagram sine egne plattformer. Les mer om Metas personvern her: Metas personvern (lenken åpnes i ny fane)

 

Nyhetsbrev

Mailchimp er databehandler for utsending av nyhetsbrevet. Ved å ha samtykket til å motta nyhetsbrev har du også samtykket i at Mailchimp lagrer ditt navn og e-postadresse i en egen database på servere i USA. Dine personopplysninger deles ikke med andre, og slettes når du sier opp abonnementet. Les mer om Mailchimps behandling av personopplysninger utfører på vegne av oss her: Mailchimps personvern (lenken åpnes i ny fane).

 

Hvor lenge lagres mine personopplysninger?

Vi lagrer opplysninger om deg, kun så lenge det er nødvendig for å oppnå formålet de ble innhentet for, eller dersom vi er pålagt å lagre opplysningene. Opplysningene vil slettes eller anonymiseres når de ikke lengre er nødvendige for å oppnå formålet. Under er en oversikt over hvor lenge vi lagrer dine opplysninger:

 

Billettkjøp

Personopplysninger

Hvis du har brukerkonto via vår billettleverandør Eventim sletter vi opplysningene når du sier opp brukerkontoen eller hvis du har vært inaktiv i over 24 måneder. Hvis du ikke har gjennomført et kjøp eller reservasjon hos oss på to år, vil alle data og alle personopplysninger om deg automatisk slettes. Etter at disse har blitt slettet, må du registrere deg som ny kunde hos oss. Hver gang du foretar et nytt kjøp starter en ny toårsperiode og så lenge du foretar nye kjøp innen to år, lagres dataene dine

Hvis du har gjennomført et kjøp uten å opprette brukerkonto hos oss sletter vi opplysningene tre måneder etter forestillingen fant sted med mindre du ber oss om å lagre opplysninger til neste kjøp. 

 

Kjøpsinformasjon

Hvis du har brukerkonto hos oss, lagrer vi kjøpshistorikken din (oversikt over hvilke konserter, kinoforestillinger, teaterforestillinger etc. du har bestilt billetter til) i 12 måneder i din brukerprofil. Vi sletter kortnummeret ditt tre måneder etter forestillingen fant sted, med mindre du ber oss om å lagre opplysningene til neste kjøp. Vi lagrer transaksjoner og betalingsinformasjon i 5 år i henhold til bokføringsloven.  

 

Kommunikasjon

Vi lagrer kommunikasjon med våre kunder i tre år, med mindre vi trenger å lagre det lenger, f.eks. i forbindelse med klager eller krav. 

 

Markedsføring

Informasjonskapsler

Informasjon om trafikken på våre nettsider lagres i Google Analytics i 56 måneder.

 

Nyhetsbrev

For å motta våre nyhetsbrev må du gi oss ditt samtykke. Etter at du har gitt ditt samtykke til å motta nyhetsbrev vil du motta disse frem til du aktivt velger melde deg av ved å trykke på avmeld/unsubscribe som du kan finne nederst i hver e-post du mottar fra oss.

En gang iblant sletter vi nyhetsbrevabonnenter som vår leverandør Mailchimp tror er uinteresserte. Denne utsilingen er ikke feilfri, og vi risikerer derfor å slette påmeldte som ønsker å motta informasjonen vi sender ut. Du kan hjelpe oss å opprettholde en sunn liste ved å oppdatere din epostadresse, aktivt åpne og klikke på lenkene eller melde deg av om du på et tidspunkt ikke lenger ønsker å motta kommunikasjon fra oss.

 

Dine rettigheter

Få data rettet, endret eller slettet

Som kunde i Kimen kulturhus har du til enhver tid rett til å få rettet, endret eller slettet personopplysningene dine. Så lenge vi ikke har noe annet juridisk grunnlag eller juridisk forpliktelse til å redde dem.

I disse tilfellene ber vi deg kontakte oss eller sende en e-post oss på: kimen@stjordal.kommune.no. For at vi skal kunne yte deg god service, ber vi deg tydelig opplyse om saken din gjelder retting, endring eller sletting av dine personopplysninger.

 
Få tilgang til dine personlige data

Du er har rett til å be oss om å:

  • gi deg ytterligere informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger
  • gi deg en kopi av personopplysninger om deg
  • oppdatere dine personopplysninger
  • slette opplysninger som vi ikke lengre har grunnlag til å oppbevare
  • begrense eller stoppe behandlingen av dine opplysninger
  • motsette deg automatiske individuelle avgjørelser, inkludert profilering
  • gi deg opplysninger du har gitt til oss i en strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format eller, der det er teknisk mulig, be oss om å overføre disse til en annen virksomhet
  • trekke tilbake eventuelle samtykker du har gitt oss

Vær klar over at det finnes begrensninger i disse rettighetene. 

For at vi skal kunne behandle forespørselen din, må den inneholde din skriftlige signatur. Din forespørsel sendes Kimen kulturhus per post eller via e-post til kimen@stjordal.kommune.no. Merk brevet ditt med «Forespørsel om innsyn i personopplysninger».

 

Klage

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger i strid med personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Før du eventuelt gjør dette, vil vi gjerne at du kontakter oss slik at vi kan besvare dine spørsmål eller oppklare eventuelle misforståelser. 

 

Annet

Kameraovervåkning på Kimen kulturhus

Vi gjør oppmerksom på at det er kameraovervåkning installert på hele huset, inkludert i saler, kjellerrom og parkeringskjeller.

Opptak slettes automatisk etter syv (7) dager. Alle kan be om innsyn i opptakene, men for å gjøre dette må det søkes om via Stjørdal kommune siden de står som behandleransvarlig. 

Søknadsskjema finner du her: Lenke til søknadsskjema (åpnes i ny fane).

 

Policyoppdateringer

Vi forbeholder oss retten til å oppdatere denne personvernerklæringen når som helst, og uten å informere deg først. Før du oppgir personopplysninger til oss eller hvis du er gjentakende kunde, anbefaler vi derfor at du regelmessig leser gjennom og sjekker eventuelle endringer før du oppgir personopplysninger til oss.

Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring her på vår nettside.

 

Kontakt

Spørsmål og saker knyttet til Kimen kulturhus håndtering av personopplysninger kan det sendes direkte til oss på e-post kimen@stjordal.kommune.no.

Du kan også velge å besøke oss eller ta kontakt på tlf. +47 748 33 940. Les mer om våre åpningstider i denne lenken: Kimens åpningstider (åpnes i ny fane).

 

Les også: