Tilgjengelighet

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har. Her følger litt praktisk informasjon til deg med behov for ekstra tilrettelegging.

Billetter og rullestolplasser

Ledsagerbillett må bestilles sammen med ordinær billett, og gyldig ledsagerbevis skal fremvises i døra.

Storsalens rullestolplasser ligger i 2. etasje, og bygget har flere heiser. På sidebalkongene (se kart) er det to romslige plasser på hver side. Disse er å anbefale for de som har stoler som kan reguleres i høyden så man ser over gelenderet. Videre er det rullestoler på begge ytterkantene på første raden på balkongen rett ved inngange i 2. etg.. 

Rullestolplass rad 14, høyre side

Rullestolplass balkong høyre

Av sikkerhetsmessige årsaker MÅ man kjøpe rullestolplass dersom man er avhengig av å bruke rullestol for å komme inn i salen. Ved en eventuell evakuering har vi gode rutiner godkjent av brannvesenet, og du vil bli assistert av en av våre kulturverter eller ansatte.

Alle tre kinosalene har også egne rullestolplasser og kinoens tilrettelegging kan du lese mer om her. 

HC-parkering

Kimen har en stor parkeringskjeller med 16 HC-plasser. Maks høyde er 2,2 meter. Biler som er høyere enn dette kan bruke parkeringsplassene i Stokkanvegen (baksiden av Kimen).

HC/WC

Det finnes HC/WC i alle etasjene.

Teleslynge

Teleslynge er montert i Storsalen, Vektersalen, kinosalene og Stjørdal kirke. I Storsalen må du benytte en mottaker (lydsmykke) som lånes ut av kulturvertene. Andre teleslynger vil ikke fungere i Storsalen.

Stellebord for voksne

På HC/WC ved Kinosal 1 finnes et stellebord for voksne.

Ledelinjer

Det er montert ledelinjer for blinde/svaksynte på utsiden av bygget som leder deg til informasjonsskranken på innsiden av huset og videre til hovedsalene.

Trenger du hjelp?

Henvend deg i biblioteket eller våre kulturverter - vi hjelper deg gjerne!