1

TSO - Orfeus og Evrydike

Trondheim Symfoniorkester & Opera har valgt seg Kimen kulturhus som premierearena for en helt nye operaproduksjonen av Christoph Willibald Gluck’s «Orfeus og Evrydike», oppført første gang i 1762.

Operaen med tema fra den greske mytelogien, ble i sin tid inspirasjons kilde for flere store operakomponister som Mozart og Beethoven. Gluck selv mente at datidens musikkteater hadde fjernet seg fra sin opprinnelige ide’, med ytre effekter som stod i veien for samspillet mellom tekst og musikk. Med sine holdninger blir han regnet som en av operaenes store reformatorer.

Trondheim Symfoniorkester & Opera stiller med profesjonelle aktører i alle ledd for å realisere denne helt ny versjonen med regi av den talentfulle, unge danske regissøren Tine Topsøe. Scenografi og kostymer er ved Monika Diensthuber. Dirigent er svenske Olaf Boman som råder over et orkester på 35 profesjonelle musikere i musikergraven i Kimen. Sangsolister er fra øverste hylle, og Trondheim Vokalensemble innehar en viktig rolle som fortellere i historien.

Handlingen:

Her er vi midt i den greske mytologien. Evrydike er død. Orfeus drar ned til dødsriket og vil med sin vakre sang få gudene til å gi ham henne tilbake. Men på vilkår. Gluck illustrerer med fantastisk musikk Orfeus’ reise og hans møte med rasende furier og salige ånder. Lyren var hans instrument, og når han sang så kunne han fortrolle alt fra ville dyr til bekker, steiner og trær. Persongalleriet omfatter kun de to hovedpersonene samt rollen Amor. Men de viktige korscenene bidrar til å tegne Orfeus i møtet med ytre krefter. Operaen handler om musikken og kjærlighetens overskridende kraft - om å synge så vakkert at det umulige kan bli mulig.

 

Gluck Orfeus & Evrydike, barokkopera
   
Olaf Boman musikalsk leder
Tine Topsøe regi
Monika Diensthuber scenografi og kostyme
   
Orfeus Morten Grove Frandsen
Evrydike Klara Ek
Amor Karen Mathilde Heier Hovd
Barokkensemblet TSO tidligere  
Trondheim Vokalensemble

 

Billetter til TSO - Orfeus og Evrydike

  1. Tir 4. jun kl 19:00 330 kr   Storsalen Opera Konsert Les mer Kjøp
  2. Ons 5. jun kl 19:00 330 kr   Storsalen Opera Konsert Les mer Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_