1

The Brazz Brothers

Størdal kommune vil markere Musikkorpsenes År 2018 med konsert med kanskje Norges fremste ambassadører for korpsmusikk og godt samspill: The Brazz Brothers. Det snart legendariske ensemblet, som etter imponerende 38 års samspill fremdeles er i full drift med turneer i inn - og utland, vil holde konsert i Storsalen i Kimen for de mange som liker god brassmusikk i utradisjonelle former, utført av utøvere på internasjonalt nivå.

I forbindelse med konserten vil de i forkant av konserten holde et av sine ettertraktede gehørspill seminar for skolekorpsmusikanter fra hele regionen, hvor de utretter musikalske mirakler sammen med seminar deltagerne. Det musikalske resultatet fra seminaret med snart hundrede deltagere vil bli en del av konsertprogrammet i den påfølgende konserten i Storsalen.

The Brazz Brothers kommer fra Langevåg på Sula. De startet sin musikalske fergetur ved å skaffe seg en solid, klassisk musikkutdannelse.

Gruppen bestemte seg tidlig for å gå sine egne veier i et musikalsk landskap som er grenseløst og stort. I løpet av imponerende 38 år i kontinuerlig bevegelse har de holdt over 4000 konserter i 34 land og gitt ut 20 cd plater.

De har samarbeidet musikalsk med alt fra profesjonelle symfoniorkestre, kor og korps, internasjonale artister, afrikanske stammehøvdinger til altså nå, korpsene i Stjørdal. 

The Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter. Jan Magne Førde spiller trompet og flygelhorn. Helge Førde spiller trombone. Runar Tafjord spiller waldhorn og Stein Erik Tafjord håndterer tubaen. Fra Sula kommer også Kåre Nymark jr. En annen sunnmøring Kenneth Ekornes fra Sykkylven har kommandoen over trommene.

_
_
_