Seniorforum: Elveblest feirer Trygve Hoff

Trubadur, forfatter og kulturarbeider Trygve Hoff ville blitt 80 år den 7 juli i år og det markerer vi med forestillingen "Nocturne i nord".

Trygve var utrolig produktiv, skrev tekster og musikk i et tempo som mange misunte han. Innholdet var alt fra dyp seriøs melankoli til hesblesende humor og politisk satire. De fleste kjenner Trygve som han som gjorde Jørn Hoel og Sissel Kyrkjebø kjent. Tekster som: ”Har en drøm”, ”Ei hand å holde i”, ”Nord Norsk Julesalme”, ”Aldri mer Hiroshima” med mange flere. Han skrev og regisserte ”Spelet om Kong Herlaug” på Leka og jobbet mye med amatørteater i hele landet. Sammen med billedkunstneren Karl Erik Harr lagde han ”Eventyr langs leia” og ”Trollfjell her nord”, begge suksessfylte barneTV-serier som ble familieeie i de tusen hjem på 80-tallet.

 Trioen som nå kommer til Stjørdal består av Paal Sandø, gitar og sang. Paal har en fortid på Stjørdal i Fritidskjelleren og teatermiljø på 70 tallet. Hans sønn, Espen spiller bass og korer. Espen har flere plateutgivelser bak seg og turnerer med både jazz og popinspirert musikk i flere grupper. Ragnhild Glad er ”importert søring” med trekkspill som jobber med kultur og musikk til daglig. Paal har også mange års erfaring som regissør, tekstforfatter og sceneartist.

 

_
_
_