2

Rockefotografen kommer til Stjørdal

24. april klokken 18:00 holder Kenneth Sporsheim et inspirasjonsforedrag i Vektersalen på Kimen Kulturhus. Alle fotointeresserte uansett ståsted i forhold til om man har en smartphone eller et speilreflekskamera, inviteres til å få påfyll og tips på fotografering. Spesielt rundt fotografering under utfordrende lys og vanskelige forhold. Få nye måter å tenke på og inspirasjon til å prøve nye ting.

Stjørdal Foto med sitt mannskap vil også være tilstede for å vise det siste på markedet. I tillegg er Stjørdal Fotoklubb også representert.

Kenneth Baluba Sporsheim har mange års erfaring i bransjen og har markert seg som en av Norges mest erfarne konsertfotografer. Han blir ofte omtalt som rockefotografen i flere fotomiljøer. Erfaringen strekker seg ikke bare over mange år som musikkfotograf i Norge, men også rundt om på de største festivalene i Europa. Han har tatt ett steg om gangen og startet med å fotografere på scener rundt om i Trondheim.

Kenneth har mye erfaring i alt fra turnere på veien til å jobbe direkte med alt fra mindre band i Norge til større internasjonale band. Han har også både mange cover og artikler trykket i magasiner i flere land. Foredrag og workshops har blitt populære aktiviteter når Kenneth er på besøk.

Han har i flere år fotografert for Norges største trykte rockemagasin, Metal Hammer Norway. Fremover kommer han til å reise mye i musikkens navn i hele Norge, Europa og USA. Hans mål er å vise frem hvordan hans lange reise i denne utfordrende fotoverden har vært og hvordan man må jobbe for å fremheve virkemidler.

Han har valgt å jobbe som freelance video/fotograf for å tilegne seg bredest mulig erfaring for bli en enda bedre rockefotograf. Blant annet har han fotografert alt fra Barskingen OCR som er et stort terrengløp med full action gjennom hele løpet og til store eventer. Som freelancer gjør han også en del bryllup, promobilder, video og corporate work osv. Utfordringer trigger!

I tillegg til å fotografere for Metal Hammer er han også hus/videofotograf for Norges største rockeradio, Radio Rock.

Han er også Focus Nordisk ambassadør som har merkene Tamron linser, Lexar minnebrikker, Lowepro foto bagger, Saramonic mikrofoner og Rotolight led lys som sine hovedmerker.

Velkommen til en inspirerende kveld på Kimen kulturhus.


Fotokonkurranse for alle deltagerne med følgende tema:
«Hegra Festning området sett gjennom en rockefotografs fotolinse».

Konkurransen starter når Hegra Festning åpner for sesongen og til og med søndag 16. juni. Ditt beste bilde fra Hegra Festning sendes til jahesi[at]gmail.com i løpet av juni 2019. Merk bildet med ditt navn.

Juryen plukker ut hvilke som får 1., 2. og 3. pris.

_
_
_