3

Oslo Strykekvartett og Reisen til Hollywood

Oslo strykekvartett inviterer til den klassiske musikks reise fra det gamle Europas konsertsaler til Den nye verden og det nye medium, filmen. En reise som især den østerrikske og jødiske Erich Korngold foretok på 30-tallet, hvoretter han satte standarden for den amerikanske filmmusikk nærmest helt fram til vår tid. Vi får høre hans 2. strykekvartett i sin helhet, men også musikk av Beethoven og Britten, samt filmklassikere så forskjellige som f.eks. Cavatina fra Hjortejegeren og Pirates of the Caribbian. Og mye, mye mer!

 

Oslo Strykekvartetts konserter og CD-utgivelser har gjennomgående fått overstrømmende mottagelse fra publikum og kritikere (bl.a. Kritikerprisen 1999 og Spellemannsprisen 2013) og den særlige affinitet for Beethoven har resultert i skjellsettende framførelser av alle hans kvartetter, i Oslo både på 90-tallet, under kvartettens festival Beethoven koden i 2006 og senest i jubileumssesongen 2016/17.Sentrale klassiske og nålevende komponister programsettes overfor musikk i alle mulige andre sjangre, og unike versjoner av for eksempel Peer Gynt og Tosca gjør alle forventninger om hva en strykekvartett kan og ikke kan grundig til skamme.

Kvartetten har spilt regelmessig på mangeviktige arenaer, som Wigmore Hall, Carnegie Hall, Dortmund Streichquartett-festival, Risør kammermusikkfest, Oslo Quartet Series, Orlando-festivalen, Canary Islands Music Festival, Festpillene i Bergen, m.m. Men kvartetten trives like godt i de små rom hvor kammermusikken opprinnelig hører hjemme, og huskonserten er ofte Oslo Strykekvartetts viktigste forum når publikum skal utfordres. Oslo Strykekvartett består av Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, fiolin, Magnus Boye Hansen, bratsj, og Øystein Sonstad cello. De spiller alle på fremragende italienske instrumenter generøst utlånt av Dextra Musica.

_
_
_