Odd-René Andersen - In the spirit of soul

Odd René Andersen har i mange år tilhørt eliten av norske vokalister og blir ofte omtalt som Norges ubestridte soulkonge. Gjennom mer enn 25 år som profesjonell artist har han bevist at han står stødig på mange musikalske bein.

 

Mange stiftet sitt første bekjentskap med Odd René Andersen som frontfigur for bluesrockbandet Dream Police på 80- og 90-tallet. Det selvtitulerte debutalbumet fra 1989 gikk rett inn på 10 på topp på VG- lista, hvor det lå i flere uker. Etter perioden med Dream Police startet Odd René en suksessrik solokarriere. Han var en av EMIs storsatsinger på midten av 90-tallet. Debutalbumet «Break of dawn» fra 1995 forhåndssolgte oppsiktsvekkende 30.000 eksemplarer, og sikret ham jobber med blant annet Paul McCartney, Tina Turner og Joe Cocker.

For det brede publikummet er han kanskje mest kjent som den store stemmen fra TV-serien Beat for Beat, hvor han har gjort utallige opptredener av nesten legendarisk status.

I 2012 samlet Odd René Andersen for første gang sine nærmeste musikervenner rundt seg for å produsere sitt første egne soulshow - My Motown, basert på musikkarven fra Detroit. Siden det har han hvert år samlet fulle hus til sine juleshow i Båthusteatret i Fredrikstad, hvor han har endevendt soulkatalogen for rødglødende hitlåter, sjelfulle ballader og dansbar funk. I 2014 ga han også ut albumet «Soul City» - hans personlige hyllest til den klassiske soulmusikken – innspilt på den gamle analoge måten med god hjelp fra Grammy-vinnner Qmillion Riddim fra Los Angeles.

Denne gangen står han på scenen i Kimen kulturhus sammen med en 9-manns kraftpakke av et backingband under ledelse av Morten Huuse. Gjør klar for et møte med en av Norges største stemmer og beste musikalske formidlere, og nyt soul-klassikere levert på løpende bånd!

_
_
_