1

No e DDE Jul Igjen

DDEs juletradisjon er like gammel som bandet selv.

Opprinnelig var julekonserten turnéavslutning i 1992, kombinert med eget julebord. Den gang besto reportoaret av lånte julesanger samt de ferske hit’ene fra Rai Rai. Men etter hvert kom den første utgaven av julesangen ”Kanskje kjæm Nissen”, og det var ikke før i 1999 bandet laget en hel plate med eget julereportoar. CD’en ”No e D.D.E. Jul Igjen!” består av 13 nyskrevne norske julesanger som i årenes løp har blitt en nødvendig ingrediens i julefeiringa for veldig mange.

I 2008 fikk DDE også den store æren å være artist på “Frelsesarméens Juleplate”. Utgivelsen som for øvrig ble produsert av Erik Hillestad, inneholdt både DDEs tolkninger av de klassiske julesangene, og omtrent halve plata var nyskrevne DDE-låter.

Platene utgjør basisen i familieforestillinga “No e DDE Jul Igjen!”, og for mange blir det ikke riktig jul uten ”Et ord vart lys”, ”Englespellet”, ”Stor og fin gut” og den høytidsstemte ”Julenatt over vårres by”. Jula er tradisjon, og DDE har hvert år gjester med på scenen. Lokale barnekor, stjernegutter og andre overraskelser dras opp av sekken når karene inviterer til julekonsert.

2018 er et spesielt år for DDE. 31. mars døde bandets låtskriver og gitarist Frode Viken etter å ha slitt med sykdom i noen år. Han ble bare 63 år, men etterlater seg foruten familien, en enorm sangskatt. Bandet vet det ville vært Frodes ønske at DDE går videre, og har valgt å gjennomfører 2018 som opprinnelig planlagt.

6. desember er det klart for gjenhør med DDE i Kimen Kulturhus. DDE lover god julestemning, lun humor og ikke minst ord til ettertanke i denne trivelige førjulsstunda. Forestillinga er egnet for alle aldersgrupper.

_
_
_