Lørdagsvrimmel med Daithi Rua

Daihti Rua, en irsk historieforteller i verdensklasse, besøker Lørdagsvrimmel på Kimen kulturhus.

Lørdag 5. mai får den flotte Vektersalen besøk av den irske singer/songwriteren Daithi Rua. Han vokste opp på den irske landsbygda i en musikerfamilie, og allerede som svært ung ble han betraktet som et stort musikalsk talent. Han turnerte på irske puber med sin gitar og sangstemme allerede som ung tenåring. I mange år turnerte han som gitarist med noen av de største irske artistene, men han ville heller jobbe videre med sine egne sanger.

I noen år var Oslo hans base og her spilte han mye sammen med bl.a Steinar Albrigtsen. Han var husmusiker på puben The Dubliner… Her møtte han også Lassie n The Lads-vokalist Øystein Berntsen som ble en venn og medmusikant. Daihti Rua flyttet etter hvert til Gent i Belgia der han nå har base, og han spiller på folk-klubber i hele Europa. Han har også hatt stor suksess med å spille huskonserter.

Han har gitt ut flere CD’er, og i 2015 feiret han 25 i musikkbransjen med å gi ut et annerledes samlealbum. Han inviterte sine musikalske venner til å bidra med sine versjoner av hans sanger, og det endte med utgivelsen av dobbel-CD’en «The Harvest». Her bidrar Øystein Berntsen med sin versjon av Vanna’s Blue Laces, spilt inn i Craigtones studio her i Stjørdal.

Lørdag 5. mai får publikum høre en artist som skriver flotte låter om ting som folk bryr seg om. Hans lune scenepersonlighet, varme stemme og flotte gitarspill griper lyttere verden over. Han har også hintet om at han nok kommer til å invitere noen av sine Stjørdalske musikervenner opp på scenen. Irsk folkemusikk slår an hos det norske publikum, og Daithi Rua er noe av det beste som finnes der ute. Her kan det lønne seg å kjøpe billetter på forhånd.

 

_
_
_