Lørdagsvrimmel med Øivind Farmen

Lørdagsvrimmel skal speile den musikalske bredden i Stjørdal og nære omland, og denne gangen henter vi fram trekkspillvirtuosen Øivind Farmen. Han kommer opprinnelig fra Tjølling i Vestfold, men har i mange år vært bosatt i Selbu.

Som åtteåring begynte han å spille trekkspill, og han gikk gradene i Sandefjord kulturskole og på videregående skole. Han fortsatte videre med studier ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo, og han gikk ut derfra i 1995 med toppkarakterer i både solo accordion og kammermusikk.


Han har hentet hjem prestisjefylte priser fra internasjonale og nasjonale konkurranser, og han har vært konsertsolist med de fleste store norske orkestre. Farmen har også spilt solistkonserter i land som Spania, Russland, Frankrike, Kina, USA, England, Polen, Serbia samt alle de nordiske landene.


Han spiller like gjerne folkemusikk som klassisk, og sammen med det trønderske bandet Flukt var han nominert til Spellemannspris i klassen folkemusikk i 2008, og i 2010 var han nominert i klassen for samtidsmusikk for soloplaten «Norwegian Safari». Farmen har i mange år samarbeidet med anerkjente komponister om å skrive ny musikk for trekkspill.  Ved siden av karrieren som musiker underviser han ved NTNU institutt for musikk.
Øivind Farmen har mye spennende musikk på programmet, og han vil nok presentere et bredt utvalg på denne konserten.

_
_
_