Lørdagsvrimmel: Julie & Andreas med Michalis Cholevas: Fyr

Den 31. oktober inviterer vi til konserten Fyr (Pháros) - en underholdende og helt unik musikkopplevelse med keltisk harpe, bandoneon og det sjeldne instrumentet tarhu.

Bakgrunnen for denne konserten var et kunstneropphold ute på fyrtårnøya Sula (Frøya), hvor søskenparet hadde invitert med seg Michalis Cholevas fra Hellas for å utforske både det klanglige møtet mellom disse spesielle instrumentene, og det kulturelle møtet mellom Norge og Hellas. Dette ble en så stor suksess at musikerne planlegger én måneds kunstneropphold på Samos i Hellas i oktober 2020, før de reiser direkte til Kimen Kulturhus med den emosjonelt sterke og uttrykksfulle konserten Fyr · Pharos.


Kombinasjonen av den majestetiske og samtidig lekne harpen, det intense og lidenskapelige bandoneonet og tarhuen, med sitt lengtende og mystiske utrykk, skaper en fortryllende stemning som lokker lytteren inn i en helt ny klangverden. Ikke bare er det spesielt å høre denne musikken, men også gøy og svært underholdende å se musikerne traktere disse sjeldne instrumentene. Musikken kan beskrives som kunstmusikk med innslag av improvisasjon, inspirert av keltisk folkemusikk, gresk folkemusikk og argentinsk tango.


Velkommen til en svært stemningsfull konsert.


Duoens hjemmeside: https://harp-bandoneon.com


Se hele programmet for lørdagsvrimmel her


 


Mer om billettkjøp og billettbetingelsene finner du her.

Billetter til Lørdagsvrimmel: Julie & Andreas med Michalis Cholevas: Fyr

  1. Lør 31. okt kl 14:00 150/75 kr   Vektersalen Lørdagsvrimmel Konsert Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_