Langligger - Turneteatret i Trøndelag

Gjennom et drøyt år i diverse sykesenger har Coby Omvlee tjent som ufrivillig spion i dagens helse-Norge. Nå har det blitt til en galgenhumoristisk dokumentarforestilling om livet i og rundt den neoliberalistiske sykesenga.

Etter en alvorlig bilulykke endte Coby Omvlee opp som pasient i ett år. Takket være en dyktig kirurg, gode sykepleiere, lege-ektemannen, egeninnsats, intravenøs næring og et stort nettverk, overlevde hun. Men underveis truet feilvurderinger og rutineglipp livet hennes flere ganger. Eller var det nå bare individuelle tabber og tilfeldige glipper?

Omvlee kom hjem fra sykehuset med en følelse av å ha vært i tørketrommelen. Med seg hadde hun mange spørsmål, og et sterkt behov for å stille dem offentlig. Men til hvem?

Denne forestillingen bygger på en kombinasjon av egne opplevelser og observasjoner, og en rekke intervjuer med helseansatte og -eksperter rundt om i Skandinavia. Sammen med filmskaper Randi Størseth har Teater Fusentast laget en usminket dokumentar som trekker tråder fra sykehusenes hverdag ut til det større bildet i dagens helsepolitikk. Og til håp for framtiden – både for pasienter og helseansatte. For håp finnes!

OBS! Forestillingen spilles på Lokstallen ved Stjørdal togstasjon.

 

Konsept/Dramatiker/Skuespiller:
Coby Omvlee

Regissør:
Anne Mali Sæter 

Scenograf:
Gilles Berger 

Videodokumentarist/Lyddesign:
Randi Størseth

Kostyme:
Jenny Hilmo Teig

Lysdesign og sceneteknikk:
Sune Schjeldrup

Dramaturgi-konsulent:
Marius Kolbenstvedt

Assistent:
Ståle Ingebretsen

Produsert av:
Teater Fusentast, ved Coby Omvlee og Randi Størseth

Co-produsert av:
Teaterhuset Avant Garden.

Støttet av:
Stiftelsen Fritt Ord, Dramatikerforbundet, Norsk Kulturfond, Ekstrastiftelsen Helse og Rehabilitering, Landsforening mot Fordøyelsessykdommer, Norsk Skuespillerforbund, Sør-Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune, Fond For Utøvende Kunstnere og Norsk kulturråd

 

Foto: Vegar Schjeldrup

_
_
_