Hanna & Heinz - New International Encounter (NIE)

Norske Hanna giftet seg med en tysk soldat under krigen. Etter krigen ble hun sendt ut av landet og fratatt sitt statsborgerskap. Hun ender opp i Øst-Tyskland, og når jernteppet faller svinner håpet om å vende tilbake til hjemlandet.

Hanna kjemper i 58 år, for sin rett. Dette er en fortelling om overlevelse, kjærlighet, tap av identitet og håp. Om hvordan menneskets identitet påvirkes når man ikke kan besøke det geografiske område denne identiteten er knyttet til. Det er også en forestilling om det å kjempe for rettferdighet, og om hvor mye det er verdt å tåle for den ene og store kjærligheten.

Det finnes ingen land i Europa som straffet sine krigsbruder så hardt som Norge. Historien om Hanna og Heinz, er historien om en kvinne som aldri ga opp fordi hun var født i Norge, og derfor mente hun hadde rett til å komme hjem. Det tok nesten 60 år. Med utgangspunkt i denne sanne historien har New International Encounter (NIE) skapt en forestilling fylt av musikk, humor og livskraft.

NIE består av teaterarbeidere fra ulike europeiske land og kunstneriske tradisjoner. De forskjellige språkene brukes aktivt for å få fram motsetninger, misforståelser og forvirring i forestillingene. NIE bruker musikk, lys, lyder, klovning, tragedie, dukker og sang for å skape et levende teater. Arrangementet er i samarbeid med Propellen Teater, NTNU og Trondheim dokumentarfestival.  Gjestespillet er støttet av Norsk Kulturråd.

OBS: Spilles på Lokstallen ved Stjørdal stasjon!

 

Alder: 13+

Regi: Kjell Moberg

Varighet: Ca 45 minutter

_
_
_