Full pakke - Kulturfestival for seniorer

Dagpakken inneholder all underholdning på Kimen både på dag- og kveldstid samt to måltider.

PROGRAM

Kl. 10:00
Registering og lett servering, Kimen, Vektersalen – kun inkl. i dagpakken

Kl. 11:00
Åpning med spektakulært danseshow, underholdende musikkinnslag og besøk fra selveste «Ole Vig», offisiell åpning av Metusalemfestivalen 2017, Storsalen

Kl. 12:15 – 15:30
Kultur og mat og prat på Kimen – alt på ett sted! Kulturelle aktiviteter på Kimen. Det blir mulighet til å få med seg alle aktivitetene:

 

“Nora Brockstedt og andres slagere”

Panter Tanter Produksjoner presenterer «Nora Brockstedt og andres slagere». Aktørene, som også kan betegnes som "Grå Pantere," trekker frem "sjelsettende" sanger fra egen barndom og ungdom: La meg være ung, Marina,Voi Voi, Billy Bryant, Aille så nær som a Ingebjørg, Zanzibar, Ola var fra Sandefjord, Hvorfor kysser alle Solveig, Vi var arbeidskamerater, Tango for to, Er du glad i meg ennå Karl Johan, Mister Banjo, Jåmpa Joik, Augustin og Idealet mitt. Tekstene oser av kjærlighetslengsel, svik, romantisk eksotisme og naivitet og ledsages av sang og dansbare rytmer.

Fargerike tolkninger av: Kai Paulsen (sax og sang), Per Hernes (gitar, banjo og sang), Kjell Hassel (bass og sang), Kari Hustad (ukulule, steelpan og sang) og Berit Rusten(ukulele, trekkspill, tromme og sang)

«Rock`n roll, blues og boogie woggie»

Den 32 år unge pianisten fra Skogn har rukket over mye i sin musikalske karriere. Bare 20 år gammel fikk han Sparebank1 SMNs Tælpris. To år senere hørte Chuck Berry ham spille. Den gamle rock-legenden tok like godt Daniel med inn i bandet sitt, og det ble en rekke turnéer i Europa og Russland i 2007 og 2008 med nesten 100 konserter og en reunionkonsert i 2012. Daniel besøkte Chuck flere ganger i USA, og ble nærmest "adoptert" av den gamle mester. Daniel var Chucks yndling i bandet!

Røssings musikkinteresse spenner vidt. Fra folkemusikk via blues for så å lande blant de gamle pianomestrene i jazzen. I Daniel kan man høre Earl Hines, Jelly Roll Morton og Fats Waller. Daniel har samarbeidet med mange artistene blant andre Hans Bollandsås, Jolly Jumper & Big Moe, Einar Olav Larsen og Milenburg Joys Jazz Quintet for å nevne noen. Daniel er en utrolig dyktig pianist og sanger som skal gjøre sine egne tolkninger av gode gamle Rock`n Roll , Blues og Boogie Woogie slagere.

«We are Women»

Sopran Stine Mari Langstrand, mezzosopran Anne Birgitte Bouwhuis Røkke og pianist Eva Holm Foosnæs er tre gode venninner som i konserten “We are Women!” møtes for å gi publikum sine musikalske betraktninger på mannfolk, kjærligheten og livet som kvinne. Vi fryder oss over å kunne by på de vakreste arier - og duetter fra operalitteraturen, samt sprelske sanger fra musikal - og cabarétverden.

Kunstomvisning

Omvisning i kunsten på Kimen kulturhus med Sidsel Schönberg, Kimens kunstekspert. Sidsel har lang erfaring fra å arbeide med kunst og kunstformidling fra Stjørdal kunstforening og fra sitt yrkesliv som lærer.

«Newton-rommet»

I samarbeid med Statoil og Stjørdal kommune ble det etablert et Newton-rom i Kimen kulturhus. Et Newton-rom er et praktisk, spennende innredet, og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi. En eller flere Newton-lærere er tilknyttet lokalet. Hovedmålet er å gi barn og unge gode lærings- og mestringsopplevelser med naturfag, matematikk og teknologi. Men under festivalen får også publikum sjanse til å få et innblikk i opplegget og delta i enkle eksperiment. Påmelding i Biblioteket, torsdag 21.september. Her blir det førstemann til mølla!

«Rusle rundt»

Kimen kulturhus har mange spennende rom og saler. Her kan det nevnes en enestående kammersal (Vektersalen), en vakker kirke, tre kinosaler med mer. Det vil være anledning til å rusle rundt å nyte hus og arkitektur under festivalen.

«Foredrag i biblioteket»

For den som er vitebegjærlig kan vi friste med et foredrag i biblioteket med Arne Espelund og «Eldre jernalder i Trøndelag. Med røtter hos kelter og romere i Noricum?».

Varm lunsj, kaffe og søte saker kun inkludert i dagpakken

For publikum med dagpakke inkluderes en varm lunsj og kaffe og noe søtt i boks 1 og 2 i 3. etasje, serveres med vakker utsikt mot fjellene i sør.

 

Kl. 18:00
Festforestilling med bl.a. Inger Lise Rypdal - Norges største popstjerne med 17 nr. 1-hits og bandet hennes. I tillegg til Inger Lise Rypdal underholder Harald Morten Bremseth, kjent fra Kveli, Rånes og Bremseth og fra Lånkerevyen. Vi får også fengende musikk av lokale artister i stjerneklasse og kveldens vert er Viggo Valle. En komplett gavepakke!

 

Metusafestivalen 2017 - Metusalemfestivalen er en kulturfestival for seniorer og en del av det interkommunale samarbeidet om Den kulturelle spaserstokken i Nord- og Sør-Trøndelag. Dette skal være seniorenes egen festival, både som utøvere av ulike kulturaktiviteter og som publikum.

 

 

 

_
_
_