Ensemble Dalí - Leonardo

Det midtnorske kammerkoret Ensemble Dalí, starter høstsesongen i Trondheim og besøker Stjørdal med konsert lørdag 26. august kl. 17. Inspirert av Salvador Dalís oppfinnsomhet, sans for detaljer, nøyaktighet, farger og overraskelser, fremfører vi musikk og tekster av bl.a. Mendelssohn, Shakespeare, Olav Nygard, Taube, Torbjørn Dyrud, Eric Whitacre og James MacMillan.

Om Ensemble Dalí:

Ensemble Dalí er et kammerkor fra Midt-Norge med 32 utvalgte sangere og ledes av Eirik Sørborg. Ensemblets prøver er fordelt på 9 intense helgesamlinger i året hvor alle møter stabilt og forberedt. Kammerkoret sikter mot et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå og eksisterer for å servere opplevelser på et nivå både repertoaret, utøverne og publikum fortjener.

Koret turnerer hvert år i Møre og Romsdal fylke og har også gjennom årene hatt konserter i Trondheim, sist under korets 10 års jubileumsturne i 2016, hvor vi besøkte Ilen Kirke med «Vesper» (Allnattsvigilie) av Sergej Rachmaninov for kor og solister i kombinasjon med Knut Nystedts «Stabat mater» for kor og solocello. Konserten var godt besøkt og høstet begeistring fra mange publikummere.

Høsten 2013 urfremførte Ensemble Dalí bestillingsverket «The Lapse of Time» av Bjørn Morten Christophersen som er basert på tekster av Charles Darwin. Verket var skrevet for kor, solister, orkester og elektronikk og representerte et stort løft for ensemblet.

Våren 2012 gikk Ensemble Dalí av med seieren i den prestisjetunge korkonkurransen Venezia in Musica. Koret ble kåret til beste kor i konkurranse med 39 andre kor fra 19 nasjoner. I tillegg vant koret klassen for sakral musikk og dirigent Erik Sørborg tok prisen for beste dirigent.

Ensemble Dalís streber etter uttrykk som gjør inntrykk

Se video av dette fantastiske koret her:

https://www.youtube.com/watch?v=7uLDRQ38NJQ

 

www.ensembledali.no

 

_
_
_