Classic Rock Night med Aunt Mary og Høst

Torsdag 19. oktober kommer to av de store norske hardrock-bandene fra 1970-tallet, AUNT MARY og HØST, til Kimen kulturhus. For å gjøre det til en helaften får de med seg bandet ADVENTURE med medlemmer fra Trondheim og Stjørdal.

Hardrock/prog-bandet AUNT MARY har hatt et fantastisk siste år etter at de gjorde et etterlengtet comeback i februar 2016 med nytt album, nye medlemmer og masse konserter. Gitarlegenden Bjørn Kristiansen (også kjent fra New Jordal Swingers) og bandet har fått enorm respons etter comebacket hvor de både spiller gamle slagere fra syttitallet pluss nye låter på konsertene. Bandet ga ut tre album i perioden 1970-1973 og turnerte og spilte med storheter som blant annet Deep Purple og Jethro Tull i Skandinavia. I 1992 ga bandet ut albumet Blueprints som ble spilt inn på en av bandets sporadiske reunionkonserter. Bandet siste album New Dawn gjorde stor suksess og gikk rett inn på VG Lista Topp 40 da den ble sluppet.  Dagens besetning er Glenn Lyse (vokal/gitar), Bjørn Kristiansen (gitar/backingvokal), Bernt Bodal (bass), Ola Aanje (keyboards/backingvokal), Ole Tom Torjussen (trommer/backingvokal). I tillegg har de med seg backingvokalistene Charlotte Jacobsen & Annette Gil til Stjørdal.

Progrock-bandet HØST hadde sin første storhetstid 1974-1978, og de gjorde seg bemerket med sine norske tekster. De samlet alle originalmedlemmene fra sin første plateutgivelse På Sterke Vinger, og gjennomførte en magisk konsert i Haugesund høsten 2016 til enorm glede og respons fra fansen. Gjenforeningen ga bandet mersmak og Høst gjorde derfor tre solide konserter sammen med Aunt Mary nå i mars 2017 hvor konserten på Hard Rock cafe ble utsolgt. Høst ga også ut tre album på syttitallet i perioden 1974-1978, og bandet leker med tanken om å kanskje lage et nytt album. På konsertene nå i 2017 er det originalbesetningen fra 1974 som gjelder; Geir Jahren (vokal), Lasse Nilsen (gitar/backingvokal), Bernt Bodal (bass), Svein Rønning (gitar/backingvokal) og Knut R. Lie (trommer/backingvokal). De fleste låtene på konsertene er hentet fra albumet «På Sterke Vinger», en milestein i norsk rockehistorie. 

Bandet som åpner ballet, ADVENTURE, opererer i grenseland mellom klassisk hardrock og prog, og de er i full gang med produksjonen av sitt fjerde album. Bandet ble startet i Trondheim av gitarist Terje Flessen og keyboardist Odd-Roar Bakken midt på 1990-tallet. Bandets første og selvtitulerte album kom i 2000. I 2009 kom Beacon of Light. Etter mange utskiftinger og konserter rundt om i Norge kom albumet Caught in The Web i 2011, og med det albumet var mye av den nåværende besetningen på plass. Stjørdalingene Elen Cath Hopen (vokal/keyboards) og Terje Craig (bass/vokal) samt trommis Alf Helge Lund ble med, og denne besetning spilte en del konserter etter utgivelsen. Til Prog Night In Hell i Kimen i oktober 2015 hvor Fish var hovedattraksjon hadde Adventure fått med seg vokalist Kjell Myran som også holder hus på Stjørdal, og han ga bandet en ny dimensjon. I januar 2017 kom vinyl-EP’n Refugees som en forsmak på det kommende albumet.

_
_
_