2

Barneteater: Brune

Vinner av HEDDAPRISEN 2017 for beste barneforestilling!

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse. Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død…
 
BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til.
 
 
 
Forestillingen er en dramatisering av Håkon Øvreås’ roman med samme navn, som i 2014 fikk Nordisk Råds litteraturpris i klassen for barne- og ungdomslitteratur.
 
Brune er en coproduksjon mellom Akershus Teater og Teater Joker, og hadde premiere 3. mars 2016.
 
«Teater Joker har lykkes med å skape tidsriktig og urovekkende scenekunst. Barnas scenekunst horisont trenger å utvides. Det er nettopp det Brune gjør.»
 
Idalou Larsen, Periskop
 
«Barneteater som tør å være alvorlig, og som stoler på at barna kan gjøre det samme. Svært vellykket oppsetning»
 
Lillian Bikset, Dagbladet
 
Teater Joker har laget en teaterforestilling om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger.
 
Historien om Rune er en herlig blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn. Noe av Teater Jokers scenespråk, med bruk av seriemime, speiler det fellesskapet Rune opplever i møte med sine venner; et vennskap som hjelper dem alle i kampen for rettferdighet. Seriemime er et fysisk scenespråk hvor skuespillerne skaper alt med armer, ben, hode, hjerte og stemmer. Formen i seg selv er poetisk, og skaper assosiasjoner og bilder som er drømmeaktige.
 
Dette er en forestilling hvor fantasi og virkelighet er flettet sammen på en naiv og raffinert måte.
 
Forestillingen har spesialkomponert musikk av Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen, som har skrevet musikk for Teater Joker i alle produksjoner de siste 10 årene.
 
Medvirkende:
 
Knut Erik Engemoen/Jens Smith Wergeland
 
Jon Arne Arnseth
 
Stig Zeiner/ Patrick Børjesson
 
Haakon Strøm/Gard Pedersen
 
Kari Ramnefjell
 
+ tekniker
_
_
_