Afro Big Band Beat med SINTEF Storbandet og gjester

Unn deg en helt spesiell, musikalsk opplevelse!

Sintefstorbandets leder Helge Førde har samlet og arrangert tradisjonsmusikk fra det afrikanske kontinentet for storband. Stemninger og danserytmer vil fremføres i en suggererende og unik storbandversjon med dyktige musikere og flotte gjesteartister.  


Sintefstorbandet består av 20 musikere, og startet ved initiativ fra en gruppe ansatte i SINTEF og NTH/NTNU i 1986. Mange har med seg erfaringer fra f. eks. i Bodega Band, Kjellerbandet og S. Møllers orkester, og jazzmiljøet rundt Studentersamfundet ellers. Bandets musikere i dag har et atskillig bredere bakgrunnsfelt, men bandet har fortsatt en tilknytning til Sintef. De liker å skilte med at de er storbandet med flest studiepoeng – eller egentlig vekttall.


Tidligere har bandet hatt samarbeid med nasjonale og internasjonale størrelser som Kåre Kolve, John Pål Inderberg, Lars Jansson, Bill Simenson, Tore Johansen, Alexander Rybak, Åge Sten Nilsen, Yngvar Numme, Erik Wenberg Jacobsen, Tove Karoline Knutsen og mange flere.


Helge Førde har fra sommeren 2019 vært bandets musikalske leder. Han er kjent bl. a. fra Ytre Suløens Jazzensemble og Brazz Brothers, og har gledet svært mange som musiker og underviser. Med han har vi denne vinteren fått innpass i en ny musikalsk verden med basis i afrikansk tradisjonsmusikk, artister og komponister.


 


Gjestesolister:


Julius Shutu på djembe (KEN) er bosatt i Trondheim, og har med sine trommer spredt mye glede med afrikansk musikk til trønderne.


Dansegruppen Dream Crusher består av unge afrikanske dansere fra Stjørdal, og bringer bevegelse basert på en stolt tradisjon ut til allmenn glede.


 


Mer om billettkjøp og billettbetingelsene finner du her.

Billetter til Afro Big Band Beat med SINTEF Storbandet og gjester

  1. I dag kl 18:00 150 kr   Vektersalen Konsert Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_