A cappellagruppen "Pitsj"

Pitsj er fem sterke stemmer som skaper vokalmusikk i landskapet mellom jazz, pop og folk.
Ensemblet er kjennetegnet av homogenitet, groove og et stort stilmessig spenn.
Ambisjonen er å utnytte alt det potensial som ligger i fem jentestemmer.

Pitsj har i ti år vært en av Norges og Nordens ledende vokalgrupper.  Fra debuten i 2006 har Pitsj vært kjent for friske versjoner og sofistikerte tolkninger av norske viseskatter, samt kjente standardlåter i nye norske gjendiktninger. I dag skriver gruppa egen musikk med et sound som er både mykt og kraftfullt. 

Pitsj fikk mye oppmerksomhet og gode kritikker for debutalbumet Pitsj (Grappa, 2006). Plata ble spilt inn i The Real Groups studio i Stockholm med den svenske vokalgruppens primus motor, Anders Edenroth, som produsent. De nådde samme høst til topps på Norsktoppen og kom til finalen i NRKs program Kjempesjansen, hvor de deltok sammen med artister som Alexander Rybak, Valkyrien All Stars og Katzenjammer.

I 2014 kom gruppa med sitt foreløpig siste album SNØ, som høstet svært gode kritikker.  Utenfor Norge har Pitsj turnert i Latinamerika, Japan, Øst-Europa og Skandinavia. Gruppas originale arrangementer er etterspurt både i Norge og utlandet. Pitsj består av Anja Eline Skybakmoen, Anine Kruse Skatrud, Benedikte Kruse, Ida Roggen og Ane Carmen Roggen.

_
_
_