Lokstallen

Lokstallen er drevet av Stjørdal Kommune som en del av Kimen kulturhus. Lokstallen brukes primært til scenekunstproduksjon av ny, norsk dramatikk, forestillinger og workshops innen ulike kunstformer for og med barn og ungdom og er ikke et selskapslokale.

 

Kontaktperson for utleie

Stjørdal kommunes leieavtale går ut i løpet av 2020, og Lokstallen kan bare leies frem til 30.06.2020.

Kontaktperson er Margit Elverum.

 

 

Om lokalene.

Lokstallen har ei grunnflate på til sammen 280 m2. I tillegg kommer 40 m2 i 2. etg,. slik at totalarealet er på 320 m2

 

 

Garasjen:

Garasjen har ei grunnflate på 40 m². Innvendig takhøyde er 3,52 m. Rommet er lyst og trivelig, med store vinduer. Veggene er hvitmalt, pusset teglstein, gulvet er et mørkt tregulv. Smia (40 m²) inngår som fellesareal. Garasjen brukes fast som undervisningslokale av Stjørdal kulturskole som hver uke har undervisning i Kunst og Bilde.

 

 

Verkstedet:

Verkstedet har ei grunnflate på 190 m², Innvendig takhøgde er 4,17 m (under varmeovner). Rommet er lyst og trivelig, med store vinduer og gjennomlys. Veggene er hvitmalt, pusset teglstein, gulvet er et mørkt tregulv. Smia (40 m²) inngår som fellesareal. 

Lokalet kan blendes. Verkstedet er godkjent for 200 sittende/300 stående, men antall plasser avhenger av sceneoppsett.

 

Strøm:

2 stk. 63A trefase

230V kontakter

 

Rommet har mange muligheter med hensyn til oppsett. Ved bruk av flyttbare sceneelementer kan rommet tilpasses ditt spesielle behov. Vi tilbyr også rigging.

 

Arkitekt Paul Due 

Lokstallen på Stjørdal ble tegnet i begynnelsen av 1900 tallet av en av landets fremste arkitekter på den tiden, arkitekt Paul Due. Første del av det som skulle bli Nordlandsbanen, strekningen Stjørdal – Levanger, ble åpnet i oktober 1902. Lokstallen ligger ved Stjørdal stasjon. Det er opprinnelig et bygg for reparasjoner og vedlikehold for jernbanen.

 

 

_
_
_