Utstilling i galleriet

Andreas Widerøe Hagen stiller ut sine bilder 23. - 31. mars!

Andreas Widerøe Hagen (f.1989) utrykker seg på en helt særegen måte.
Andreas sier ikke så mye, han har nemlig Asberger syndrom, en form for autisme. Men det er ingen tvil om at han har en spesiell gave og talent for å utrykke seg gjennom penselen.

Andreas hadde nok en mer krevende barndom en mange andre, men da han var 14 år skjedde det noe spesielt. Familien kjørte forbi en fargehandel og gutten ropte stopp! Her skulle det kjøpes maling! De hadde lagt merke til at han var flink til å tegne men ikke lagt noe mer i det. Han begynte å blande fargene i baksetet i bilen og startet umiddelbart å male. Siden har han bare fortsatt.

I flere år gikk Kristin Widerøe, Andreas sin mor, rundt med malerier på forskjellige steder og spurte om noen ville stille dem ut. Men en dag kom den anerkjente norske kunstneren Kjell Erik Killi Olsen og så et maleri som sto i et utstillingsvindu i en fargehandel (samme butikk de hadde stoppet og kjøpt maling til Andreas) og følte han så noe helt genuint og spesielt. Det ble en ny vending. Det endte med debututstilling på Galleri Ismene i Trondheim hvor han høstet stor anerkjennelse og meget godt salg. Siden har Andreas hatt flere utstillinger i Trondheimsområdet , der bildene har blitt solgt nesten før de har kommet på veggen.

Andreas sanser farger på en måte som mange ikke får med seg. Han ser mange farger der andre ser én. For at familien skulle få råd til å gjøre det sønnen ønsket måtte de ta et stort valg. De solgte rekkehuset sitt og leier en leilighet isteden. Da fikk de råd til at pappa Kjell kunne ta permisjon og følge opp Andreas på en god måte.
De har håpet at han skulle komme inn på en kunstskole men det har vært vanskelig å få gjennomslag fra institusjoner når han har denne funksjonshemmingen. Han har en meget sterk arbeidsmoral som ofte varer i 10-12 timer.

 

Utstillingsåpning lørdag 23.mars kl 12.00 og blir stående frem til søndag 31. mars.

 

 

_
_
_