Operaworkshop

Opera Trøndelag arrangerer eksklusiv workshop for unge sangere og talenter.

I anledning Mini-festivalen «Tribute to Jussi Björling» 12. – 14.juni, arrangerer Opera Trøndelag eksklusiv operaworkshop for unge sangere og talenter i Vektersalen, Kimen kulturhus.

Av 10 ledige plasser, har 12 fremadstormende unge sangere og talenter fått et attraktivt tilbud om å delta på workshop med den anerkjente, svenske pedagogen Gitta-Maria Sjöberg i spissen, og prof. Kåre Bjørkøy som assisterende lærer. Deltakerne spenner seg geografisk fra Inderøy videregående skole i Nord, til Norges Musikkhøgskole i Oslo i Sør.

Instruktør: Gitta Maria Sjöberg, Danmarks ledende internasjonale sopran i over en generasjon; praktisert som masterclasslærer over hele verden;

Stemmecoach: Kåre Bjørkøy, professor i klassisk sang, NTNU, Trondheim: internasjonal operasanger og stemmeforsker.

Akkompagnement; Karoline Barbøl. Utøvende mastergrad fra Norges Musikkhøgskole. Jobber som solist og akkompagnatør, bl.a jevnlig med musikere fra TSO. For Opera Trøndelag; Repetitør på «The Sound of Music».

Publikum får oppleve deltakerne fra workshop i solistensembler på Gallakonserten «Tribute to Jussi Bjørling», Hovedscenen, Kimen kulturhus, 14.juni.

Mer info om Gallakonserten «Tribute to Jussi Björling» her.

Bilde: Gitta Maria Sjöberg