Stjørdal bibliotek: Vår vei ut - en fortelling om spiseforstyrrelse, skam og håp

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Stjørdal bibliotek: Vår vei ut - en fortelling om spiseforstyrrelse, skam og håp Start onsdag 25. jan 2023 18:00 Slutt 25. jan 2023 19:00 Arrangør Stjørdal bibliotek Sted Bibliotekamfi Les mer

onsdag 25. jan 2023 18:00 Bibliotekamfi
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 25. jan 2023 18:00:00 - 19:00:00RArrangør Stjørdal bibliotek Sted Bibliotekamfi Kategori Annet

Dette er en bok som er relevant for alle som har en spiseforstyrrelse selv eller er i risikosonen, og for foreldre, ungdom, fagfolk og pårørende. Boken gir økt kunnskap om og forståelse for hva spiseforstyrrelser er, hvordan de behandles, og hva man bidra med for å hjelpe noen som sliter, eller som er i risikosonen for å bli syke.

Spiseforstyrrelser rammer stadig flere, uavhengig av alder og kjønn. Det er et økende samfunns- og helseproblem, men likevel er det mange myter og fordommer, og mangel på kunnskap og åpenhet om disse lidelsene. Kari Løvendahl Mogstad forteller om hvordan det var når datteren hennes fikk en spiseforstyrrelse. Mogstad er fembarnsmor, men også en erfaren lege og samfunnsdebattant med stor kunnskap om spiseforstyrrelser. Hun ga i 2017 ut boken Kroppsklemma som omhandler kroppspress og samfunnets store fokus på utseende. Ingen er spart eller skånet for utfordringer, og et par år etter utgivelsen opplever Mogstad selv at datteren Selma får anoreksi. De har bestemt seg for å være åpne om sin historie og i boken følger vi mor og datter gjennom sykdommen og tilfriskningen, og ser hvordan hele familien blir satt på store prøvelser. Selma Løvendahl Mogstad Leraand, 19 år, bidrar også med sine personlige tekster fra sykdomsperioden. Det er en sterk og troverdig historie, der vi får høre både morens og datterens perspektiv. Deres erfaringer gir håp og innsikt til andre som opplever det samme, enten selv eller som pårørende.

Kari og Selma var gjester på Lindmo fredag 14.10.22 – se innslaget her

Selma ble syk uten at hun skjønte det selv – oppslag på nett, NRK.no 14.10.22

Samtaleleder: Sara Kveli Skjervø, kjent fra podkasten «Flink pike»

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket