Ole Børud - Blues in Hell 2022

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Ole Børud - Blues in Hell 2022 Start torsdag 1. sept 2022 19:00 Slutt 1. sept 2022 20:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Les mer

torsdag 1. sept 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter
01.09.202219:00 Mia Marie Bråthen

Fakta

Dag 1 1. sept 2022 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Kategori Konsert

Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og dro deretter ut på en omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble rullet høye terningkast både i inn- og utland. Nå er han ute med sitt femte album "Soul Letters", og tar med sitt stjernelag av musikere og åpner Blues in Hell 2022.

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoastpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans, i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det!

Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som andregenerasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben.

Soul Letters er et album som både puster og har mer hvilepuls samtidig som den byr på Oles evne til å lage musikk skreddersydd til fest. Vokalen får mer plass i det nye lydbildet og han briljerer så det formerlig gnistrer. Gitarspillet har et markant røffere preg enn tidligere med tydelig hint i retning av blues-estetikken. Albumet favner musikalsk bredere, det er mer catchy og allsangvennlige refrenger.

Tekstuniverset ligger nærmere sjelen, med personlige betraktninger av både livets utfordringer, menneskehetens håndtering av makt og møte med seg selv i døra.
Ole er en kjærlighetens apostel. Han synger om at verden trenger kjærlighet, den dype kjærligheten som kan endre kurs i menneskers liv.

Blues in Hell er meget stolte av å kunne presentere Ole Børud med sitt fantastiske band bestående av noen av de beste soulmusikerne landet har fostret.

Medvirkende:

Trommer: Ruben Dalen
Bass: Lars-Erik Dahle
Gitar: Markus Lillehaug Johnsen
Tangenter: Frode Mangen
Trompet: Jens Petter Antonsen
Saksofon: Børge Are Halvorsen
Trombone: Even Kruse Skatrud

Velkommen på konsert!

Konserten er en del av programmet til festivalen Blues in Hell, se mer på bluesinhell.no.

Relaterte aktiviteter