Lånke Musikkforening: Nostalgica

En hel kveld med gamle lokale band og glimt fra deres historie! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Lånke Musikkforening: Nostalgica Start fredag 3. mars 2023 19:00 Slutt 3. mars 2023 23:59 Arrangør Lånke Musikkforening Sted Storsalen, klubboppsett Les mer

fredag 3. mars 2023 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen, klubboppsett
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 3. mars 2023 19:00:00 - 23:59:00RArrangør Lånke Musikkforening Sted Storsalen, klubboppsett Kategori Konsert

Lånke Musikkforening ønsker å formidle lokal kultur i Stjørdals storstue – Kimen. Vi fokuserer denne gang på lokale band som spilte noen tiår tilbake i tid. Den gang det var fest og dans til musikk av lokale band på lokaler i alle bygder hver helg. Noen ganger både onsdag, fredag og lørdag. Mange barn og unge ble inspirert av disse musikerne og begynte sjøl å spille i band, korps eller synge i kor - i det minste med luftgitar på stua eller trommet med bestikket på bordet.

De tre bandene som spiller for oss i kveld representerer et tverrsnitt av lokale band som spilte i 60-, 70-, 80- og 90- årene. De utgjør bare 5 -10 % av bandene som spilte på denne tida. Når vi snakker om så gamle band, er det en kjensgjerning at en del har falt bort etter så mange år. Noen har lagt bort instrumentene for 40 år siden og noen har ikke helse til å være med lenger. De eldste bandene klarer derfor ikke å stille med originalbesetninga lenger.

Disse bandene skapte mye stemning og glede, og var en viktig bidragsyter til lokal kultur. De var tilstede på de fleste arrangementer – ikke bare dansetilstelninger, men også i bryllup, 30-80-årsdager, utendørs begivenheter som Stjørdalsdagene, plattdans, på restauranter og ikke minst alle festene i jula. Disse bandene gjenskapte musikken som vi hørte i Ønskekonserten på radioen og fra grammofonplater.

I 2005 startet en del entusiaster Nostalgifestivalen på Prestmoen. Det ble en kjempesuksess! Mange gamle band fikk da børsta støvet av gitarer, keyboard, trekkspill, slagverk og stemmebånd. Festivalen har vært savnet av mange etter at det sa stopp i 2008. Vi i Lånke Musikkforening håper også at denne kvelden inspirerer noen til å ta fram instrumentene og klarne stemmen slik at dette kan arrangeres flere år framover!

Vi ønsker velkommen til en trivelig kveld med musikk og mimring om gamle dager!

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket