Mono

Mono holder releasekonsert som avslutningskonsert for Blues in Hell 2022! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Mono Start søndag 4. sept 2022 19:00 Slutt 4. sept 2022 20:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Les mer

søndag 4. sept 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Vektersalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 4. sept 2022 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Kategori Konsert

Etter å ha vært noen år i eventbransjen og senest i november 2021 fremførte konsertutgaven av musicalen «Rock of Ages», har Mono endelig tatt steget ut mot egenprodusert musikk.

Søndag 4.september får vi høre intet mindre enn ni ferske låter fra bandet ispedd annet materiale i «Blues in Hell» sin ånd. Det musikalske landskapet er sterkt preget av funkrock og riffbaserte 70-talls vibber. Kontraster som balladen «Christina» viser dog at bandet har det emosjonelle i orden.

Prosjektet er et resultat av samarbeidet med musikeren Morten Huusevåren 2021, hvor Mono gjennomførte en miniturne under tittelen Mono–funky attitude. At Mono har funky attitude, vil nok publikum få merke under releasekonserten.

Musikerne i Mono har opptil 40års fartstid i lokalt musikkliv og vært delaktig i flere større kulturprosjekter. Grunnstammen i bandet består av:

Atle Dybå (gitar) som foruten å ha vært med i mange bandkonstellasjoner, var gitarist i gruppa «Bluestop» som spilte på førsteutgaven av Hell Bluesfestival i 1992. Han har senere produsert og prosjektert eget plateprosjekt (VBefore U) og samarbeidet med musikere som Kenneth Kapstad og Ståle Storløken.

Kjell Myran (vokal), startet sin karriere i gruppa «Steve Cooling». Som flere av kveldens musikere, har også Kjell vært en del av konseptet Teigens Project. Nylig lånte han ut sin stemme til progrockbandet «Adventure» som resulterte i flere plateutgivelser. Kjell har vært fast medlem av Mono siden januar 2021 og bidratt stort til bandets kursendring.

Espen Myrvang (trommer) startet sin karriere i bl.a. lokalbandet «Gus Panser» og senere «Vømlingan». Han har vært med i Teigens Project siden oppstarten i 1995 og deltatt på de største produksjonene som bl.a. åpningen av Hell Bluesfestival i 1995, Chess i 1998 og utallige 80-tallsparty på Rica Hell Hotell.

Ole Ivar Teigen (bass), er Teigens Projects gründer og stått bak flere titalls større lokale og regionale kulturproduksjoner. Hans hjertebarn «It ́s Christmastime», er fremdeles eneste produksjon fra Stjørdal som har fylt Olavshallen store sal til randen i både 2007 og 2009. Teigens musikkprosjekter, ble en ny æra i lokalt kulturliv fra 1995 og frem til ensemblet avrundet med jubileumsforestilling i 2020.

Mono er glad for å være en del av årets festivalprogram og har i den anledning utvidet besetningen med bl.a. Morten Huuse (keyboard). Morten turnerte lenge med gruppa «Dance with a stranger» og har i årrekker preget norsk musikkbåde som komponist og studiomusiker. Han bidrar også som keyboardist og arrangør på Monos nyproduserte materiale.

Wanja Løvø (vokal) og Nina Brovoll (vokal),er kveldens korister, men vi håperselvfølgelig å se dem i front iløpet av konserten. De har begge vært med på flere eventjobber med Mono, men har stått støtt på egne ben i andre konstellasjoner. Wanja produserte bl.a.avslutningskonserten for «Blues in Hell»(2018) og har i senere tid utgitt eget materiale. Hennes «Wanja Løvø band», har blitt en gjenganger på «Blues in Hell». Hun har som de øvrige av kveldens musikere vært aktør på flere av Teigens Projects produksjoner. Ninas utøvende karriere er mangfoldig. For stjørdalingene huskes hun kanskje som frontfigur i lokalbandet «Ninas menner». Rett før årets avslutningskonsert med Mono, deltar hun i oppvarmingsbandet til selveste TOTO på Sverresborg. Man kan trygt si at det ikke er bare hennes bror; Hellboss Kjell Inge Brovoll, som har fått det musikalske genet i familien.

Ola Lauvås (trompet) og Vegard Hasfjord (saksofon) er kanskje mest kjent som aktører i bandet «SKA-frika», men denne gangen skal de sette sitt preg på konserten som Monos blåserekke. Ola er utdannet jazztrompetist og har allerede rukket å bemerke seg i det trønderske jazzmiljøet. På Stjørdal har han i flere år lokket publikum til kirkerommet med sin tradisjonelle julekonsert. Som Wanja, har også Ola produsert avslutningskonsert for «Bluesin Hell» (2019) med stor suksess. Det er kort musikalsk avstand mellom kveldens musikere og Vegard har spilt med de fleste av dem. Han var saksofonist sammen med «Wanja Løvøband» i 2018 og sammen med Ola og Ole Ivar, bidratt i blåserekken til prosjektet «Sommerkveld på Hjelseng».

Det er med andre ord duket for en heftig avslutningskonsert med et ni-manns kraftfullt ensemble.

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket