Opera Trøndelag: Madama Butterfly

Opera Trøndelag har gleden av å presentere et av operalitteraturens store mesterverk; Madama Butterfly av Giacomo Puccini! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Opera Trøndelag: Madama Butterfly Start torsdag 20. apr 2023 18:00 Slutt 20. apr 2023 19:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Les mer

torsdag 20. apr 2023 18:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 20. apr 2023 18:00:00 - 19:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Kategori Opera

Madama Butterfly er en av verdens mest spilte operaer med de stadige aktuelle tema: Kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord. I Ronald Rørviks regi blir publikum tatt med på en estetisk reise tilbake til Nagasaki, Japan 1904 hvor en tragisk kjærlighetshistorie blir akkompagnert av Puccinis fantastiske musikk. Det blir mektige følelser og en enestående operaopplevelse når Opera Trøndelag inviterer til en storslagen egenproduksjon i Kimen kulturhus.

 

Med Madama Butterfly ønsket Puccini å skildre virkelighetsnære personer og handlinger som publikum lett kunne identifisere seg med. Her fortelles historien om marineoffiseren B. F. Pinkerton som inngår et proforma ekteskap med den 15 år gamle Cio-Cio-San. Hun tror det er den store kjærligheten. Han er kun ute etter en elskovsnatt. Konsekvensene for dem begge blir tragiske. 

Dette er et sterkt vitnesbyrd om hvordan det kan gå når noen leker med andres følelser i mangel på respekt og forståelse for kulturelle forskjeller, samt hvilke fatale og fryktelige konsekvenser det kan få. Puccinis Madama Butterfly formidler en rystende handling med noe av operalitteraturens vakreste og mest uttrykksfulle musikk.

 

 

Opera Trøndelag er et distriktoperaselskap med formål å drive virksomhet innen opera og musikkteater, lokalt og regionalt, der samspill mellom profesjonelle og amatører er sentralt. Selskapet skal fremme aktivitet der barn og unge kan utvikle seg innen scenekunst. Opera Trøndelag er en viktig medspiller i nettverket «OperaNorge» og har gjennom mange år hatt et synlig samarbeid med næringsliv og offentlige instanser. 

Dirigent: Torodd Wigum
Regissør: Ronald Rørvik
Scenograf: Plamena Dicheva
Kostymedesigner: Anne Spets
Lysdesigner: Erik Spets Sandvik
Koreograf/regiassistent: Toni Herlofson
Maskedesigner og rekvisittmaker: Maren Togstad
Kormester: Eva Holm Foosnæs

Solister:
Sassaya Chavalit
Kjetil Støa
Håvard Stensvold
Nina Sætherhaug
Are Hembre
Sverre Johan Aal
m.fl.

Medvirkende:
Opera Trøndelags Kor
Opera Trøndelags Orkester
Operaskolen 
Dansere fra Stjørdal KulturskoleOpera i 3 akter av Giacomo Puccini.
Urpremiere La Scala, Milano 17.februar 1904
Libretto av Luigi Illica og Giuseppe Giacosa
Oversettelse Ronald Rørvik og Toni Herlofson

Relaterte aktiviteter