Hilmar året rundt: Katarina Barruk

Sanger om trøst og overlevelse levert av et 5-mannsband med pop-faktor på umesamisk. Råkult! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Hilmar året rundt: Katarina Barruk Start mandag 27. feb 2023 19:00 Slutt 27. feb 2023 20:00 Arrangør Hilmar året rundt Sted Vektersalen Les mer

mandag 27. feb 2023 19:00 Vektersalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 27. feb 2023 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Hilmar året rundt Sted Vektersalen Kategori Konsert

Katarina Barruk er kjent for en hardtslående, men også smidig og jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjon. I 2020 mottok hun den prestisjetunge “SKAPs Kulturbärarpris” for arbeidet sitt.

 

“Jeg bruker ikke egentlig umesamisk i musikken min for å bevise noe,” har hun forklart i intervjuer. “Det handler mer om å være meg selv. Det er en måte å invitere vennene mine, og publikum, inn i universet mitt hvor umesamisk er normen, høyst aktuelt og levende.”

 

Barruk vokste opp på et sted der nesten alle snakket svensk. Da hun var ung var det ingen venner å dele morsmålet umesamisk med. I dag er språket på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk, men mange umesamer nekter å gi opp kampen – og Barruk står på barrikadene som artist og aktivist. Hun er en av få unge mennesker som snakker det flytende i dag, og har vært med på å arrangere møter der folk kan pratiskere språket i tillegg til å fremme språksaken gjennom musikken sin.

 

Velkommen på konsert!

Relaterte aktiviteter