Turnéteatret i Trøndelag: Idiot!

I annerledeslandet Norge, hvor annerledes kan du være? Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Turnéteatret i Trøndelag: Idiot! Start onsdag 19. okt 2022 19:00 Slutt 19. okt 2022 20:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Les mer

onsdag 19. okt 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 19. okt 2022 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Kategori Teater

Aldri før har så mange barn fått en diagnose. Diagnoser kan gi en forklaring og være ønsket, men også være et stempel det er vanskelig å akseptere og umulig å leve med. I «IDIOT!» spør vi hvordan en merkelapp kan endre et liv, og hvordan det er å være forelder når barnet ditt faller utenfor. 

I 1903 ble Statens Abnormskole startet på Røstad. Barn og ungdom som falt utenfor samfunnets normer ble sendt til spesialskolen. Da de ankom Røstad med toget var det satt opp tribuner på stasjonen for at folk skulle få se «toillingan», som de ble kalt. Med tiden endret begrepene seg fra åndssvake til evneveike, fra tilbakestående til utviklingshemmede. Felles for barna og ungdommene var at de ikke passet inn i tidens normalitetsbegrep og krav som folkeskolen hadde.

Med utgangspunkt i historier fra Røstad skriver dramatiker og regissør Nina Wester en fortelling om normalitet og hvordan samfunnet sorterer mennesker i ulike kategorier og diagnoser. Stykket er basert på intervjuer med personer som bodde og jobbet på spesialskolen, og med foreldre til barn som i dag blir sett på som annerledes.

På scenen står 4 skuespillere som vever personer og tider inn i hverandre, og spiller historier fra vårt eget fylke som aldri før har blitt fortalt.

Velkommen på teater!

 

På scenen: 

Ingunn Beate Strige Øyen
Marte Mortensdatter Steinholt
Mats Gukild
Tore B. Granås

 

Kunstnerisk team: 

Nina Wester: Dramatiker og regissør
Ingvild Rømo Grande: Scenograf og kostymedesigner
Freydis Ravn: Rekvisitt- og maskemaker
SImen Høy Aaasheim: Lysdesigner

Forestillingen er støttet av Dramtikkens Hus og Fritt Ord. 

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket