Hovedøen Social Club

Når Hovedøen er på ferde kan nordboere i alle aldre, farger og fasonger kjenne det rykke litt i dansefoten og smilerynkene. Hva passer vel bedre på en kald og våt septemberkveld enn litt karibisk livsglede og polyrytmikk til kjente og kjære klassikere?  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Hovedøen Social Club Start lørdag 24. sept 2022 19:00 Slutt 24. sept 2022 21:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Les mer

lørdag 24. sept 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 24. sept 2022 19:00:00 - 21:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Merknader "Disse musikerne gjør gammel norsk sang- skatt om til en gedigen cubansk musikkfest. I det hele tatt er Hovedøen Social Club noe av det mest sjarmerende jeg har hørt på lenge." Aftenposten

Kategori Konsert

Hovedøen Social Club har i over 15 år laget usannsynlig heftige og dansbare cubanske versjoner av norsk popmusikk av ikke helt ny dato, som du kanskje ikke en gang visste du sårt trenger å høre. Bandet har gitt ut 6 plater, gjort en rekke turneer/festival/klubbjobber, spilt på riksdekkende radio/TV (NRK/TV2), samt samarbeidet med store kulturaktører som KORK, Det Norske Blåseensemble, Marinemusikken og Arktisk Filharmoni.

Sommeren 2008 slo de gjennom med et brak da de gav ut ”¡Que viva Noruega!”, og fikk en historisk trippel A-listing på NRK P1. Våren 2009 kom oppfølgeren ”¡Ay caramba!”, og i tillegg til turné for Rikskonsertene fikk plata massiv oppmerksomhet i TV og dagspresse. Konserten ”Klassikere a la Cuba” i samarbeid med KORK, bl.a. en stor suksess i Latinamerika og spilles jevnlig på TV på Cuba der bandleder Joner har fått kult-status blant musikere!

Den tilsynelatende lettbente & slentrende fusjonen til Hovedøen er resultat av høy presisjon og stor stilkunnskap. Hovedøen Social Club gjør ikke dette for å være morsomme, men artig blir det like fullt. Så humor blir en slags synergieffekt av seriøst musikalsk presisjonshåndverk. Sanger Sergios norskuttale er hans ærlige tolkning av teksten i sangene. Kanskje nettopp derfor trekker mange på smilebåndet. Men det subtile rytmiske spillet og den tilsynelatende frie fraseringen som er stappfull av referanser til karibisk musikkhistorie skinner likevel gjennom, for den som kan sin cubanske musikkhistorie vel og merke.

Også er det kanskje litt surrealistisk at du kan delta på en autentisk salsakonsert uten spanskkunnskaper og likevel kunne synge med på alle låtene?

 

Velkommen på konsert! 

 

 

MEDVIRKENDE:

Sverre Indris Joner - piano, bandleder
Sergio Gonzalez- sang
Eduardo Cedeño – timbales
Ole Marius Melhuus – bass 
Ruben Pirela - congas
Erik Eilertsen - trompet

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket