Hans Wilhelm Steinfeld: Russland kriger - Når nåtiden møter fortiden

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Hans Wilhelm Steinfeld: Russland kriger - Når nåtiden møter fortiden Start onsdag 8. mars 2023 19:00 Slutt 8. mars 2023 20:15 Arrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Les mer

onsdag 8. mars 2023 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 8. mars 2023 19:00:00 - 20:15:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Kategori Foredrag

Om foredraget

«For meg var det livet om å gjøre, at ingen skulle få isolere Russland fra Vesten», skrev Boris Jeltsin i sin selvbiografi President-maraton i 2001.

Krigen som Russland fører mot Ukraina har isolert Russland mer enn på noe tidspunkt siden midten av 1500-tallet. Russland kriger handler om russisk krigføring både i dag og tidligere, og spesielt under andre verdenskrig. I dette foredraget avkler Steinfeld russiske forsøk på å skape paralleller mellom Russlands rolle under andre verdenskrig og dagens krigføring i Ukraina, blant annet gjennom en diskusjon rundt sovjetmilitærets avhengighet av våpenhjelp fra USA under siste verdenskrig.  

 

Hans Wilhelm Steinfeld

Hans Wilhelm Steinfeld er en internasjonalt anerkjent journalist, utenrikskorrespondent, forfatter og historiker med Russland som spesialfelt. For det norske folk er han kjent som en tøff og pågående utenriksreporter, med sin markante bergensdialekt som varemerke. Steinfeld har hatt en ekstraordinær karrière som en av NRKs mest fremtredende utenrikskorrespondenter, og har gjennom mange år formidlet vår tids fremste verdenshistoriske begivenheter i Øst med Norge som publikum.

 

Bilde av Hans Wilhelm Steinfeld

 

Gjennom Steinfelds radio- og fjernsynsreportasjer fikk det norske folk et mer nærgående innsyn i Sovjetunionen enn noen gang før. Det var Steinfeld som rapporterte da glasnost-perioden 1989 gikk over i kommunismens sammenbrudd i Øst-Europa, med Berlin-murens fall og Tysklands gjenforening.

Som journalist er Steinfeld blitt spesielt lagt merke til, og han er anerkjent som en journalist av internasjonal kaliber for å ha fått de viktige politiske aktørene i tale. Særlig kjent er hans intervjuer med Mikhail Gorbatsjov, Boris Jeltsin og statsminister Nikolai Rysjkov i perioden 1991–1994.

 

Velkommen til foredrag i Storsalen!

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket