Stjørdal bibliotek: forfatterbesøk av Geir Svardal

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Stjørdal bibliotek: forfatterbesøk av Geir Svardal Start torsdag 12. jan 2023 18:00 Slutt 12. jan 2023 19:00 Arrangør Stjørdal bibliotek Sted Bibliotekamfi Les mer

torsdag 12. jan 2023 18:00 Bibliotekamfi
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 12. jan 2023 18:00:00 - 19:00:00RArrangør Stjørdal bibliotek Sted Bibliotekamfi Kategori Annet

Geir Svardal er journalist i Adresseavisens helgemagasin, Ukeadressa, der han skriver portretter og reportasjer. Han har gitt ut tre historiske bøker om Rosenborg Ballklub, samt biografier om Kåre Ingebrigtsen og Camilla Herrem. Noen av dere husker kanskje forfatter Geir Svardal fra sin turné med Rosenborg-boka på biblioteker i Trøndelag i 2017. I september 2022 kom boka om Cissi Klein.

Onsdag 25. november 1942 banker det på døra til klasse 7A ved Kalvskinnet skole i Trondheim. Utenfor står to menn i Statspolitiets grågrønne uniformer. De er kommet for å hente Cissi. Cissi Klein har mange gode og nære venninner. Hun har hele sentrum som lekeplass, går på ski Bymarka og hjelper til i foreldrenes butikk, Sæpemagasinet.

Vi følger Cissis oppvekst og blir med de siste skjebnetunge månedene i livet hennes. Dette er også beretningen om foreldrenes flukt fra pogromene i tsarens Russland, til de endte opp i Trondheim, byen Cissi kalte «den tryggeste plassen på jord».

Sammen med broren, foreldrene og de andre jødene i byen blir Cissi sendt med tog til Oslo. Transporten over fjellet blir forsinket, så de rekker ikke avgangen med skipet «Donau» neste dag. De må tilbringe vinteren innesperret i Bredtvet fengsel, til tyskerne har ordnet ny transport til Auschwitz i februar 1943.

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket