DNB: Julekonsert med Nidarosdomens guttekor

DNB inviterer til julekonsert med Nidaros guttekor! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel DNB: Julekonsert med Nidarosdomens guttekor Start lørdag 17. des 2022 18:00 Slutt 17. des 2022 19:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Les mer

lørdag 17. des 2022 18:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 17. des 2022 18:00:00 - 19:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Storsalen Kategori Konsert

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor og viderefører en over 900 år gammel tradisjon med guttekorsang i Nidarosdomen i Trondheim.


Nidarosdomens Guttekor regnes som et av Europas ledende guttekor og holder hvert år en rekke konserter i inn- og utland. Koret holder konserter og deltar regelmessig ved gudstjenester i Nidarosdomen. I 2022 har koret sunget konserter i Tyskland og Østerrike. Våren 2023 reiser koret til USA, og ser spesielt frem til å opptre i Atlanta Symphony Hall.


Koret er en unik mestrings- og sosialiseringsarena for gutter utenfor skole og fotballen, og er åpent for alle gutter i Trøndelag. Guttekoret er en stor bidragsyter til fremtidens kulturliv, og mange av dagens komponister, artister og musikere har sine røtter i koret.

Bjørn Moe er korets dirigent og kunstneriske leder. Med godt humør i kombinasjon med kunnskap og erfaring innen både musikk og pedagogikk, har han gjennom over 49 år bygget opp koret til dagens høye nivå. Bjørn Moe har mottatt en rekke utmerkelser for sitt arbeide med guttekoret, blant annet Kongens fortjenstmedalje i gull.

Erling With Aasgård studerte orgel og cembalo ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Videre studier førte ham til Stuttgart hvor han studerte hos prof. Jon Laukvik og avla diplomeksamen i orgel og i cembalo, begge med utmerkelse. Etter hans debut i Oslo konserthus høsten 1991 fulgte videre studier i Amsterdam og London. I dag gir han regelmessig konserter som organist og cembalist i inn- og utland, og virker som kantor i Kolstad kirke.

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket