Riksteatret: Hold kjeft, det er Ibsen

Liv Gulbrandsen byr på en halsbrekkende morsom, nær og inderlig fortelling om Henrik Ibsen og sin egen bestemor. Så langt har 20.000 sikret seg billett på Nationaltheatret. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Riksteatret: Hold kjeft, det er Ibsen Start tirsdag 19. mars 2024 19:00 Slutt 19. mars 2024 20:50 Arrangør Riksteatret Sted Storsalen Les mer

tirsdag 19. mars 2024 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 19. mars 2024 19:00:00 - 20:50:00RArrangør Riksteatret Sted Storsalen Kategori Teater

Liv Gulbrandsens bestemor elsket Ibsen. Og hun trakk med seg barnebarnet i teatret for at Liv, i altfor ung alder, skulle få se Hedda skyte seg. Bestemor hadde en historie hun ikke kunne fortelle, og noen livsviktige råd. Men hvilken historie var dette? 

 

Mange kjenner forfatter, programleder og kulturpersonlighet Liv Gulbrandsen fra hennes feministiske, litterære harselaser på scenen. Fifty Shades of Grey-trilogien, Karl Ove Knausgårds seksbindsverk Min Kamp og Jo Nesbøs krimbøker om Harry Hole har alle vært gjenstand for Gulbrandsens godlynte vrede. Når hun tar utgangspunkt i verkene til Norges største dramatiker, byr hun på en personlig historie. Liv forteller om kloke og merkelige opplevelser av Ibsens skuespill sammen med bestemor, i en halsbrekkende forestilling der du kan gråte og le, eventuelt le til du gråter. 

 

Forestillingen Hold kjeft, det er Ibsen! er en komisk, nær og inderlig kjærlighetserklæring til våre mødre og bestemødre, om generasjoners strev, om kunsten, teatret – og ikke minst om Henrik Ibsen.

 

Forestillingsfoto av Liv Gulbrandsen sittende i en sofa på en scene

 

«Vi ler høyt, for det er ikke bare morsomt, men også skarpt kritisk og litt rørende. (..) Nå burde bestemor være jævlig stolt av deg, Gulbrandsen!” Norsk Shakespearetidsskrift

 

På scenen
Liv Gulbrandsen

 

Team
Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Av og med Liv Gulbrandsen

Produsent ShowPeople Bastian Stabell

Forestillingslengde: 1 time 50 minutter (inkludert pause).

Turnépremiere: Lillehammer 29. feb 2024

Produsert av ShowPeople og Nationaltheatret. På turné med Riksteatret

Relaterte aktiviteter