Turnéteatret i Trøndelag: Bondetinget

Aldri før har så få produsert så mye for så lite. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Turnéteatret i Trøndelag: Bondetinget Start onsdag 23. nov 2022 19:00 Slutt 23. nov 2022 20:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Les mer

onsdag 23. nov 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Vektersalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 23. nov 2022 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Kategori Teater

I 2021 feiret Norges Bondelag 125 år i tjeneste for den frie, norske bonden. Det norske landbruket har opplevd en rivende utvikling: Nå produserer knapt 36 000 bønder både mer og billigere mat enn det 350 000 bønder gjorde etter krigen. Aldri før har så få produsert så mye for så lite.

Noe er stjålet fra de norske distriktene. Konsekvensene er utarma bygde, nedlagte gårder, utdøende bygdesamfunn og et raseri som feier over landet vårt. Vil bygdene våre overleve?

Bondetinget gjør et dypdykk i historien med fokus på de dramatiske 1970-åra og inviterer til en gransking av paradoksene mellom uttalt landbrukspolitikk og faktiske resultat.

Forestillingen er basert på samtaler med Helge Bergo, samt bøkene hans «Norsk jordbruk – ei økonomisk slagmark» (Samlaget) og “Avviklinga av den norske bonden” (Vestlandsforlaget). Gjennom iscenesatte samtaler, taler og historiske møter tar skuespiller Kyrre Eikås Ottersen oss innom historiske hendelser som Øksnesutvalet, Hitraopprøret og opptrappingsvedtaket. Han gestalter en rekke kjente personer deriblant Jan E. Mellbye, Einar Gerhardsen og Helge Bergo, som er en gjennomgående karakter i stykket.  

Forestillingen varer i ca. 2 timer inkl. pause.

 

Velkommen på teater!

 

 

På scenen:

Kyrre Eikås Ottersen

Kunstnerisk team: 

Av: Torkil Sandsund
Regissør: Torkil Sandsund
Dramaturg: Aslak Moe
Lysdesigner: Krystian Myska
Visuelt uttrykk: Torkil Sandsund
Dekormaler: Charlotte Rintler

 

Forestillingen er produsert av Teater Vestland, på turné med Turnéteatret i Trøndelag.

 

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket