Bento Box Trio

Bentobokser er gjerne forseggjorte og fargerike, og innholdet et par, tre hakk over den trauste norske matpakka. Så også med trioen Bento Box! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Bento Box Trio Start torsdag 20. okt 2022 19:00 Slutt 20. okt 2022 20:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Les mer

torsdag 20. okt 2022 19:00 torsdag 1. jan 1970 01:00 Vektersalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 20. okt 2022 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Kategori Konsert

Denne matpakka inneholder Benjamín Gísli Einarsson (piano), Tuva Halse (fiolin) og Øyvind Leite (trommer) som møttes på jazzlinja i Trondheim høsten 2019. De har i løpet av de siste årene jobbet tett sammen med å utforske trioformatet, den utradisjonelle instrumentsammensetningen og det akustiske lydbildet. Med improvisasjon i sentrum, henter musikken impulser fra klassisk tradisjons- og samtidsmusikk såvel som den frie jazzen, og med originale komposisjoner beskrives alt fra det skjøre og melankolske til det intense og insisterende. Variert og lekkert, med andre ord. Akkurat som en god lunsj!

 

Bento Box har tidligere spilt på blant annet Victoria Nasjonal Jazzscene, Dølajazz og Tromsø Jazzklubb, og er en av semifinalistene i årets Jazzintro. I februar 2022 spiller trioen inn sin debutplate på Dokkhuset i Trondheim.

 

"Benjamin Gisli Einarsson ved pianoet skriver fengende låter og er på hugget, godt fyrt opp av en spenstig men litt vel oppmikket Øyvind Leite bak trommene  – de kommer vi til å høre mye av i årene fremover, og jammen gjelder det også moldenseren Tuva Halse på fele. […] Som en jordnær, sneakersbrukende mesterfiolinist – og musikken veksler mellom kronglete passasjer, smektende strøk og noen temmelig egenrådige groover." - Audun Vinger, NTT/Jazznytt, Dølajazz 2021.

 

Besetning:

Tuva Halse (Molde)
Benjamin Gisli Einarsson (Island / Trondheim)
Øyvind Leite (Trondheim)

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket