Kabaret - Fra Hjortens dager

Opera Trøndelags Venner inviterer deg til å bli med Trio Pocus, Lars Eggen og Nina Sætherhaug på en musikalsk og humoristisk reise tilbake til Lysthuset Hjortens storhetstid! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Kabaret - Fra Hjortens dager Start torsdag 2. mars 2023 19:00 Slutt 2. mars 2023 21:00 Arrangør Opera Trøndelags Venner Sted Vektersalen Les mer

torsdag 2. mars 2023 19:00 Vektersalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 2. mars 2023 19:00:00 - 21:00:00RArrangør Opera Trøndelags Venner Sted Vektersalen Kategori Konsert

Det blir kabaret med kjente sanger, gjensyn med gamle helter og høy sjarmfaktor fra fylkesmusikertrioen Pocus og solistene Lars Eggen og Nina Sætherhaug.

Vi har latt oss inspirere av Hjorten Revy- og Varietéteater som ble startet i Ila i Trondheim i 1867. Der var særlig kabaretsjangeren sentral, med en blanding av viser, revynumre, sketsjer og rene musikalske innslag. Mange av de store underholdningsstjernene besøkte Hjorten gjennom årene, og teateret var populært blant alle befolkningslag. Hjorten opphørte i 1947 og det karakteristiske teaterbygget ble til sist revet i 1961, men musikken og historiene står igjen som en betydningsfull del av trøndersk musikkliv.

Bli med på skjemt og alvor når fylkesmusikerne i Trøndelag fylkeskommune og Opera Trøndelag turnerer med denne forestillingen og gir et sjeldent tilbakeblikk på en svunnen storhetstid! 

 

OM DE MEDVIRKENDE

Trio Pocus består av Elin Torp Meland (obo/engelsk horn), Astri Hoffmann-Tollaas (cello)
og Jon Kristian Bye (piano). Trioen har bakgrunn i den klassiske musikken, men jobber ofte i skjæringspunktet mellom en rekke andre stiluttrykk og genre. Pocus er en del av Fylkesmusikerne i Trøndelag og har eksistert i sin nåværende form siden 2019. Oppdraget til fylkesmusikerne er å virke som et profesjonelt, konserterende ensemble, støtte det frivillige kulturlivet, og bidra til et rikt kultur- og musikkliv i hele fylket og særskilt i distriktene.

Lars Eggen, fra Tylldalen i Østerdalen, er en velkjent operasanger og underholder, som har jobbet for de fleste norske operaer, bl.a. Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund, Opera Nordfjord, TSO m. fl. Han er også en ettertraktet seminarholder og dirigent, har vunnet flere priser, og er produsent for seteroperakonseptet “Opera di Setra”.

Nina Sætherhaug, er mezzosopran fra Trondheim. I 2008 debuterte hun i rollen som Lisetta i Haydns opera Il mondo della Luna ved Drottningholm Slottsteater og ble uteksaminert fra Operahøgskolen i Stockholm i 2009. Nina er mye brukt som solist i både opera og kirkemusikk og har en omfattende konsertvirksomhet også innenfor lied/romanse-sjangeren. Hun har sunget roller ved bl.a. Opera Sør, Opera Trøndelag, DNO & B, Operaen i Kristiansund, Oslo Opera festival, Vadstena operafestival, Opera di Setra og TSO Musikkteater.

Relaterte aktiviteter