Tatervisekonserten "Se min ild" med Lasse Johansens orkester

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Tatervisekonserten "Se min ild" med Lasse Johansens orkester Start fredag 18. juni 2021 19:00 Slutt 18. juni 2021 20:30 Arrangør Lasse Utaker Sted Storsalen Les mer

fredag 18. juni 2021 19:00 Storsalen
Kjøp billetter
18.06.202119:00 Lene Fjellstad

Fakta

Dag 1 18. juni 2021 19:00:00 - 20:30:00RArrangør Lasse Utaker Sted Storsalen Kategori Konsert

TATERVISEKONSERTEN «Sass Vandriar».  Musikalske historier fra landeveien m/Lasse Johansens Orkester.

Bli med på en rørende musikalsk reise inn i dypet av taterkulturen med Lasse Johansen og hans orkester. "Visene er fulle av personlighet, nærhet og menneskelig varme. Vi fornemmer melankolien ved leirbålet, lengselen, savnet og drømmene, men også håpet og gleden", skrev Aftenposten om utgivelsen «Se min ild». En utgivelse som fikk terningkast seks av samme avis.

Johansen er en av norsk taterkulturs største ambassadører, og kjent som låtskriver, vokalist og frontfigur i Ole Ivars i bandets storhetstid på 70-tallet. Lasse jobbet i mange for taterne gjennom sin arbeidsplass på Glomdalsmuseet i Elverum, hvor han var med på å bygge opp en egen avdeling for romanifolkets kultur og historie. At han vet hva han snakker om er det liten tvil om.

«Vi satt rundt leirbålet og småpratet på ei lita slette inni skogen, det var mor, far, bestemor og bestefar, onkler, tanter og mine søsken. Jeg kunne vel være 4-5 år, teltene sto i ring noen meter fra bålet med teltåpningen vendt mot bålplassen. Hvis vi unga skulle få lov til å sitte oppe utpå kvelden måtte vi sanke ved til bålet mens det ennå var lyst. Far begynte å synge, og det ble stille fra oss andre. Så vakkert og trygt det var da far sang. Sangene var fra vår hverdag og fylt av vemod, men det virket som dette ga de voksne trøst og nye krefter etter en slitsom dag i fattigdom, og noen tårer falt det vel også. Det er kanskje ikke så rart at det jeg opplevde disse kveldene ved bålet som barn, var noe jeg måtte arve, og ta med meg og gjemme i mitt hjerte videre i livet, ja få lov til å dyrke vemodet i meg og gjøre meg til den jeg er i dag, en ydmyk liten «kunstner» som kom fra intet, så en takk til Gud og mine foreldre for denne gaven.»

Dette sitatet fra Lasse er hentet fra heftet til albumet «SE MIN ILD». Lasse har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt arbeid med taterkulturen/musikken/språket – blant annet Vidar Sandbecks Kulturpris «Regnbågåbrua» i 2009 Lasse og hans orkester mottok også en ærefull invitasjon til Festspillene i Bergen for å fremføre sin Tatervisekonsert

Relaterte aktiviteter