Børge Ousland: Over Nordpolen i mørket

I mer enn 30 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig. Sammen med Mike Horn gjennomførte han i fjor en av de mest banebrytende polarekspedisjonene i moderne tid, over Nordpolen i mørket. Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Børge Ousland: Over Nordpolen i mørket Start mandag 4. okt 2021 19:00 Slutt 4. okt 2021 21:00 Arrangør Atikko Norway AS Sted Storsalen Les mer

mandag 4. okt 2021 19:00 Storsalen
Kjøp billetter
04.10.202119:00 Daniel

Fakta

Dag 1 4. okt 2021 19:00:00 - 21:00:00RArrangør Atikko Norway AS Sted Storsalen Kategori Foredrag

Den 28. august seilte Børge og Mike ut fra Nome i Alaska med båten Pangaea. 12. september nådde de iskanten og fortsatte på ski mot Nordpolen. Men turen var på langt nær over, fremdeles gjenstod den vanskeligste delen, mot iskanten nord for Svalbard. Mesteparten av den 1557 km lange turen foregikk med hodelykter, og de to polfarerne fikk raskt kjenne naturens tøffeste sider på kroppen - skruis, farlige råker, kulde og mørke.

Lenge så det ut til at de måtte gi tapt for de ekstreme forholdene, men de ga aldri opp. Takket være god planlegging og rå gjennomføringsevne nådde de endelig båten Lance etter 87 dager på isen. Historien slutter imidlertid ikke her. Lance satt fast i isen og først etter ytterligere tre ukers kamp kom de seg løs fra isens jerngrep og kunne seile til Norge.

Børge inviterer deg med på en spektakulær visuell opplevelse, med fantastiske skildringer og historier fra den spennende ekspedisjonen. Bli med på et dypdykk i tema som eventyrlyst, samarbeid, planlegging, klimaendringenes påvirkning i Arktis - og hvordan man overvinner det umulige.

------------------------------------------------------------------------------------------

Etter å reist gjennom noen av de vanskeligste forholdene på jorden - ofte alene - beviser Børge hva man kan oppnå ved å legge frykten bak seg og å hente motivasjon selv i de mest håpløse situasjoner. Dette er blant ingrediensene som gjentatte ganger har ført ham til suksess. Han gjennomførte historiens første soloekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene.

 

Arrangør:

 ATIKKONORWAY #atikkonorway www.atikko.no 

Mer om billettkjøp og billettbetingelsene finner du her.

 

Flytting, avlysning og refusjon

Dette foredraget ble flyttet fra 22. september 2020 til 2. februar 2021. Så ble det avlyst. Nytt foredrag er satt opp 4. oktober 2021.

Har du billett til 22. sep./2. februar kan du bruke disse 4. oktober.

Ønsker du refusjon kan du gjøre følgende innen 18. mars 2021

Nettkjøp: 

Send en e-post til  post@ebillett.no med 

Hvor forestillingen/arrangementet skal finne sted  Arrangementets tittel og dato  E-postadressen som ble brukt under kjøpet  De 4 siste sifrene i det 16-sifrede kortnummeret du benyttet ved betaling 

 

Billetter kjøpt i billettluka: 

Har du kjøpt billetter i skranken, må du ta med deg billettene dit og fylle ut et refusjonsskjema. For ytterligere spørsmål om refusjon av billetter kjøpt i skranken, ta kontakt med billettluka på epost kimenbillett@kimenkulturhus.no 

Vår billettleverandør har stor pågang på grunn av avlyste arrangement, og vi ber derfor om forståelse for at dette vil kunne ta litt tid. 

 

 

Relaterte aktiviteter