GRATIS! Alf Wilhelm Lundberg - Swingin' On a Nine-String

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel GRATIS! Alf Wilhelm Lundberg - Swingin' On a Nine-String Start lørdag 2. okt 2021 14:00 Slutt 2. okt 2021 15:00 Arrangør Alf Wilhelm Lundberg Sted Vektersalen Les mer

lørdag 2. okt 2021 14:00 Vektersalen
02.10.202114:00 Lene Fjellstad

Fakta

Dag 1 2. okt 2021 14:00:00 - 15:00:00RArrangør Alf Wilhelm Lundberg Sted Vektersalen Kategori Konsert

Alf Wilhelm Lundberg - Swingin' On a Nine-String - plateslipp og hyllestkonsert til Lenny Breau

 

Siden det er første gang gitarfestivalen Akustiske Landskap arrangerer konsert i Stjørdal har de i samråd med Kimen Kulturhus bestemt at denne konserten skal være en gratis gave til alle gitar-interesserte i Stjørdals befolkning, så ta med en venn, familien eller bestemor på lørdag og kom og opplev et helt nytt instrument verden aldri har sett før, spilt av en av de fremste gitaristene i skandinavia på det nye og innovative instrumentet Brahms gitar!

Med sin nye 9-strengs gitar hyller den norske gitaristen Alf Wilhelm Lundberg sitt store forbilde Lenny Breau med både en plateinnspilling og en konsertturné i forbindelse med gitarfestivalen Akustiske Landskap som arrangeres rundt omkring i Trøndelag 1-10. oktober! Lundbergs gitar har hele 9 strenger, hvorav 4 av dem er av fiskesnøre slik at strengene kan stemmes ekstra lyst!

I tillegg har han en ekstra mørk streng for ekstra dype basstoner. Her kommer også Lundbergs bakgrunn som pianist til sin rett, på denne gitaren kan han spille mange av de fyldige og rike klangene han er vant med fra pianoet, men med den søte og intime klangen fra en klassisk gitar! Lenny Breau var forøvrig den første som brukte fiskesnøre for å kunne ha en ekstra lys streng opp til A på sin 7-strengers klassiske gitar og utrettet helt fantastiske ting med den de siste årene av sitt liv fra 1980-1984.

Under denne konserten kommer Lundberg til å spille høydepunktene fra Lenny Breau sitt jazzrepertoar, men også med enkelte avstikkere til både country og flamenco, sjangre som Lenny Breau virkelig behersket til fulle. Vi får også høre noen av Lenny sine originale komposisjoner som Five O'Clock Bells og New York City, hvor Lenny Breau pleide å akkompagnere stemmen sin selv med sitt innovative gitarspill!

Se gjerne www.akustiskelandskap.no for billetter til andre konserter i Selbu, Røros, Levanger og Trondheim i perioden 1-10. oktober hvor festivalen presenterer noen av de fremste utøverne i verden på gitarer i alle varianter og med musikk i alle sjangre fra rock, verdensmusikk, jazz og klassisk!

100614

Relaterte aktiviteter