Gratis jubileumskonsert - Blues in Hell

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Gratis jubileumskonsert - Blues in Hell Start torsdag 2. sept 2021 18:30 Slutt 2. sept 2021 23:30 Arrangør Blues in Hell Sted Storsalen Les mer

torsdag 2. sept 2021 18:30 Storsalen
Kjøp billetter
02.09.202118:30 Lene Fjellstad

Fakta

Dag 1 2. sept 2021 18:30:00 - 23:30:00RArrangør Blues in Hell Sted Storsalen Kategori Konsert

Blues in Hell markerer at det er den 30. festivalen med blues på HELL og i Stjørdal. Dette må feires, og festivalen inviterer til en heidundrende konsertkveld i store sal i byens storstue Kimen Kulturhus. Salen er for anledningen bygget om til en magisk klubbscene og du vil få en opplevelse du sent vil glemme.


Siden den første utgaven av Hell Blues Festival i 1992 har en utrolig rekke av kjente artister gjestet byen og første delen av denne kvelden vil bli viet fremtiden. Etter at ordfører Ivar Vigdenes har delt ut årets Blues in Hell Award, vil den offisielle åpningen foretas.
Først ut er 22 år gamle Marius Lien, og deretter kommer Norge nye storartist TORA med sitt fantastiske show. Kvelden avsluttes med selveste Bergen Blues Band i original tapping
Det vil også bli presentasjon av årets festivalkunstner Steinar Skraastad. Konserten er en gratis jubileumsgave til Stjørdalingene og vil bli strømmet i sin helhet og sendt direkte i samarbeid med BLADET. Du vil også kunne høre hele konserten live på Nea Radio.


MARIUS LIEN
EN STOR BLUESSTJERNE ER PÅ VEI

Marius Lien Kimen kulturhus


Marius Lien, 22 år, er en ung fremadstormende artist, som utmerker seg som en uvanlig bra gitarist, sanger og låtskriver. Han gjorde seg tidlig sterkt bemerket i det norske bluesmiljøet og anses av mange, tross sin unge alder, som en del av eliten av norske bluesmusikere. Han har blitt belønnet med utmerkelser og var også utvalgt som Norges representant ved Internasjonal Blues Challenge i Memphis i 2021, som nå er utsatt til 2022
Gjennom 2020 har han skrevet mye nytt materiale som nå kommer på plate, og hva er vel mer naturlig enn at Liens debut singel lanseres nettopp under Blues in Hell’s 30 års jubileum, som har fremtiden som tema.
Marius er ikke redd for å gå i nye retninger som favner bredt musikalsk. Med sin helt unike stil hvor han blander ulike sjangere fra blues via Americana til vestafrikansk musikk er dette en artist for fremtiden. Uansett sjangerblanding, holder han sterkt fast i bluesen og han har turnert og jobbet sammen med sin mentor Vidar Busk siden tenårene. Marius er en tøffing, og har ellers spilt konserter både alene og med sitt band. Lien har i tillegg rykte på seg å gi alt på enhver konsert og overrasker de fleste med sin unike og kraftige vokal, sitt eminente bluesgitarspill og sine allsidige låter.


T O R A
-NORGES NYE GITARHELTINNE-

Tora Aagård Kimen kulturhus


TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet høster panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hun har over 160.000 følgere fra hele verden på Instagram; blant dem Hollywoodlegenden Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen. TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, omtalt av Dagbladet som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Bandets andre album GIRLS fra 2020 ble nominert til Spellemann. Internasjonale stjerner som Joey Landreth og Aaron Sterling (John Mayer) medvirker på albumet.

Høydepunktene står i kø før Tora: Tross sin relativt unge alder (27 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. I tillegg har hun spilt med både Jennifer Batten (Michael Jackson) og Paul Gilbert (Mr Big), og vært gjestegitarist under Trygve Skaugs Norgesturné. Tora mottok i januar Adresseavisens Musikkstipend for 2021. Denne høsten legger bandet ut på sin første turné i Storbritannia.Tora er Internasjonal Ambassadør for Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd “limited edition” signaturgitar for henne. AMUND MAARUD sa det; «TORA ER PÅ VEI TIL Å BLI DEN STØRSTE NORSKE GITAREKSPORTEN FOR SIN GENERASJON»

BERGEN BLUES BAND
DE GAMLE ER ELDST

Bergen Bluesband Kimen kulturhus

ENDELIG skulle det lykkes Blues in Hell å få Bergen Blues Band til å rykke ut av Hasabyen, og ekstra hyggelig er at de kan avslutte denne magiske jubileumskonserten. John Magnar Bernes fikk kallenavnet `Hungry John` da han sultet som gatemusikant i London, tidlig på 70-tallet. Vel hjemme i Bergen ble Bergen Blues band startet, og var svært populært på 1970 og -80 tallet, med hitlåter som «Jump`n Shout`n Dance», «Another Blues» og «Meanest Blues« m.fl. De turnerte hele Skandinavia både på festivaler og klubber.

Dette bandet ble banebrytende i sin misjonering for blues i Norge, ikke minst for de satset nesten utelukkende på eget matriale, komponert av Bernes. Bergen Blues Band har gitt ut tre plater på EMI. Paralellt med dette gjennomførte Bernes to turneer med Pete York fra Spencer Davis Group. Låtene ble radiospilt verden rundt, og var på hitlistene i flere land. Endelig tar «Hungryen» med seg gutta til Hell og de vil fremføre alle sine største hits Bandet består av: John Magnar Bernes (Hungry John), vokal /munnspill. Ole Thomsen, gitar. Aril Seim, gitar. Atle Mjørlaug, bass og Willy Korneliussen, trommer. Disse allsidige legendene har vært aktive musikere i inn- og utland siden 1970- tallet. De er fremdeles i støtet, og gleder seg til å spille for Blues in Hell publikummet.


Velkommen til fest!

Billetter

Konserten er gratis, men du må hente du fribilletter i forkant: 

https://checkout.ebillett.no/141/events/43984/purchase/corona

 

På nedre del av salen rigges det til klubboppsett med bord og stoler. Bord tildeles ved ankomst, og det er maks fire personer ved hvert bord iht avstandsregler. 

Det blir anledning til å kjøpe seg drikke inne i salen.

Relaterte aktiviteter