Riksteatret: Mio min Mio

Endelig kommer Astrid Lindgrens eventyrlige klassiker til Stjørdal! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Riksteatret: Mio min Mio Start fredag 23. sept 2022 18:30 Slutt 23. sept 2022 19:40 Arrangør Riksteatret Sted Storsalen Les mer

fredag 23. sept 2022 18:30 torsdag 1. jan 1970 01:00 Storsalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 23. sept 2022 18:30:00 - 19:40:00RArrangør Riksteatret Sted Storsalen Kategori Familieforestilling

Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. En storslått og vakker fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.  Bo Vilhelm Olson bor hos fosterforeldre som mener det var en ulykke å få ham i hus. En dag han sitter alene på en benk skjer det noe merkelig. Han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der venter hans far Kongen, som har lengtet etter ham siden han ble født.   

Denne vakre forestillingen i Hilde Brinchmanns regi ble kåret til "Årets beste barneforestilling", Heddaprisen 2019. Med Riksteatret får barn og voksne over hele landet oppleve teatereventyret der de selv bor. 

 

Aldersgrensen for forestillingen er 6 år. Vi anbefaler ikke å ta med barn som er under 6 år. Forestillingen foregår inne i et lukket scenerom hvor publikum kommer veldig tett på scenen og skuespillerne. Det er heller ikke like lett å forlate eller å komme og gå til og fra dette scenerommet, som når man sitter i en vanlig kulturhussal.

Historien om Mio som kjemper mot det onde er en dramatisk fortelling. Sammen med sterke virkemidler som dramatiske kostymer og masker, scenerøyk, lys og høy lyd kan forestillingen virke skremmende på de minste barna.

Vi er klar over at barn har forskjellig erfaring med å gå i teater samt opplever sanseinntrykk svært ulikt, hvilket betyr at det vil være noen som kanskje synes det kan være skummelt selv over anbefalt alder. Derfor er det fint å se forestillingen sammen med en trygg voksen og vi har valgt å sette en nedre aldersgrense til 6 år.

Riksteatret spiller fire forestillinger av Mio, min Mio fordelt på fire forestillinger 22. og 23. september.

 

OBS Rullestol!

Denne forestillingen har et spesielt sceneoppsett med stoler rundt scenerommet. Er du avhengig av rullestol så send oss en mail i forkant så vi få gjort plass! E-post: kimenbillett@stjordal.kommune.no

 

 

 

På scenen: 

Maja Evenshaug Christiansen, Arjan Nilsen og Martin Karelius Østensen

Kunstnerisk team:

Regissør: Hilde Brinchmann
Scenograf: Paul Sebastian Garbers
Kostymedesigner: Helena Andersson
Komponist og lyddesigner: Eirik Myhr
Lysdesigner: Jonas P. A. Fuglseth
Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

 

Av Astrid Lindgren.

I Hilde Brinchmanns dramatisering

Forlag: Nordiska A.p.S - København

Forestillingslengde: 1 time 10 minutter (ingen pause).

 

Nypremiere: Oslo / Nydalen 3. mar 2022
Turnépremiere: Tynset 9. mar 2022

 

Produsert av Teatret Vårt i samarbeid med Nordland Teater. Produsert for turné av Riksteatret.

Relaterte aktiviteter

Tilgjengelighet på Kimen kulturhus

Kimen kulturhus skal være et bygg tilgjengelig for alle, og vårt mål er å tilrettelegge slik at alle skal få en god opplevelse innenfor de rammene vi har.

Tilgjengelighetsmerket