TrondheimSolistene & Skogstad: Visions of Tango

Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel TrondheimSolistene & Skogstad: Visions of Tango Start fredag 10. sept 2021 19:00 Slutt 10. sept 2021 20:00 Arrangør Kulturproduksjon Sted Stjørdal kirke Les mer

fredag 10. sept 2021 19:00 Stjørdal kirke
Kjøp billetter
10.09.202119:00 Lene Fjellstad

Fakta

Dag 1 10. sept 2021 19:00:00 - 20:00:00RArrangør Kulturproduksjon Sted Stjørdal kirke Kategori Konsert

I anledning verdens mest kjente tangoutøver Astor Piazzollas 100årsjubileum kommer tangopianist og komponist Håkon Skogstad med plata ”Visions of Tango”. Med seg har han internasjonalt kritikerroste TrondheimSolistene.

 

”Riffbasert klassisk musikk i argentinske rytmer”

I mitt forrige album, Two Hands to Tango, hadde jeg som mål å utvikle en ny pianistisk spillestil i krysningspunktet mellom klassisk musikk, argentinsk tango og jazz – i stor grad inspirert av det karakteristiske belginstrumentet bandoneón. I Visions of Tango har jeg gått videre med dette ved å plassere pianoet foran strykeorkestret som solist og i duo med fiolin.”

I tillegg til virtuose og lidenskapelige arrangementer av Astor Piazzollas legendariske musikk, kan Skogstads originalverk Concerto for Piano and String Orchestra anses som riffbasert klassisk musikk i argentinske rytmer. I løpet av fire satser, danser musikken seg gjennom det ildfulle, resolutte og lidenskapelige til det spøkefulle, inderlige og sublime. Pianostemmen er en kulminasjon av klassisk-romantisk virtuositet og tangoens råe og suggererende uttrykk.

Håkon Skogstad (f.1989) er en prisbelønt norsk pianist og komponist med utdannelse i klassisk piano fra Trondheim, Oslo og New York. Han har spilt konserter i store deler av Norge, samt i USA, Argentina, Tyskland, Østerrike og Sverige. Som ”tangopianist” har han siden 2005 turnert, samt utgitt tre plater med anerkjente ensembler. Hans solo debutalbum ”Two Hands to Tango” (2018), innspilt i New York, har høstet over 30 strålende internasjonale anmeldelser. Skogstad mottok også ”Paul Okkenhaug”-prisen på 100.000 kr. på bakgrunn av plata.

 

“…his playing is total precision and full of fiery emotion.” (Dick Metcalf, Contemporary Fusion Reviews),

“Skogstad’s touch is rich and romantic […] a collection of tasty treats” (George W. Harris, jazzweekly.com),

“Et heftig, sensuelt, spennende og ikke minst temperamentsfullt møte med den framifrå pianisten Håkon Skogstad”, (Tor Hammerø, Nettavisen),

”Skogstad reformulerer pianoets rolle i sjangeren og gir det en helt personlig karakteristikk, som han legger til en presis teknisk tolkning som ikke er unntatt subtile improvisasjonsmomenter” (Carlos Salatino, Tiempo Argentino)

 

Spotify: https://open.spotify.com/album/7iMfqMyTbP5NbmoWG25ntm?si=k-RHMvriQr22CYaAsmsC9w&dl_branch=1

Håkon Skogstad

98154

Relaterte aktiviteter