Lørdagsvrimmel: TICC og Trondheim kammermusikkfestival

Velkommen til sesongens første lørdagsvrimmel. Vi får besøk av den franske Trio Luminescence og sør-koreanske Trio Castus! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Lørdagsvrimmel: TICC og Trondheim kammermusikkfestival Start lørdag 30. sept 2023 14:00 Slutt 30. sept 2023 15:00 Arrangør Trondheim kammermusikkfestival, TICC Sted Vektersalen Les mer

lørdag 30. sept 2023 14:00 Vektersalen
Kjøp billett

Fakta

Dag 1 30. sept 2023 14:00:00 - 15:00:00RArrangør Trondheim kammermusikkfestival, TICC Sted Vektersalen Kategori Konsert

Lørdagsvrimmel er et kjent konsept her på Kimen, men for de uinvidde kan vi fortelle at dette er en konsertserie med én konsert i måneden der man kan få oppleve musikk fremført av utrolig dyktige og profesjonelle musikere. Siden oppstarten har det sjangermessig både vært jazz, folk og klassisk musikk, men det siste året har vi holdt oss mest til klassisk repertoar. 

Vi fortsetter med denne konsertserien til høsten og det vi allerede gleder oss masse til er å fortsette samarbeidet vi har hatt med Trondheim kammermusikkfestival og Trondheim International Chamber Music Competition.  

Trondheim International Chamber Music Competition (TICC) er en anerkjent kammermusikkonkurranse som annethvert år trekker unge talenter fra hele verden til Trondheim. Årets konkurranse er for pianotrioer og nivået på de inviterte deltagerne er skyhøyt. Blant mange gode søkere er det plukket ut ni trioer som er invitert til Trondheim. Juryen består av musikere på internasjonalt nivå, og ledes i år av den britiske fiolinisten Anthony Marwood.

Å kunne tilby musikerne en mulighet til å få sett mer av den flotte regionen de er på besøk i og samtidig kunne tilby publikum i Trøndelagsregionen klassisk kammermusikk på dette nivået gjør denne distriktskonserten til en vinn-vinn situasjon for både TICC og deres samarbeidspartnere. TICC anses for å være et springbrett for en karriere på den internasjonale musikkscenen, og flere av deltagerne har allerede vunnet priser i andre internasjonale konkurranser. 

Mer informasjon om juryen og konkurransen for øvrig finner du på https://www.ticc.no/

 

Vi får besøk av den franske Trio Luminescence og sør-koreanske Trio Castus!

Årets grupper:

– Albéniz Trio (ES/NL)
– Amelio Trio (DE)
– Holm Trio (DK/SE)
– Paddington Trio (FI/IE/US)
– Rilian Trio (CA)
– Trio Castus (KR)
– Trio Incendio (CZ)
– Trio Luminescence (FR)
– Trio Tokava (MY/TW/US)

 

Vi håper dere ser frem til denne konserten like mye som vi gjør!

Relaterte aktiviteter