Lørdagsvrimmel: Ssens Trio

Bli med inn i Galleriet når Ssens Trio spiller et program fullt av klassiske perler! Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Lørdagsvrimmel: Ssens Trio Start lørdag 18. mars 2023 14:00 Slutt 18. mars 2023 15:00 Arrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Les mer

lørdag 18. mars 2023 14:00 Vektersalen

Fakta

Dag 1 18. mars 2023 14:00:00 - 15:00:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Kategori Konsert

Ssens trio ble startet i 2014 og består av tre musikere med lang fartstid i internasjonalt musikkliv. Dette er det bare å glede seg til! Trioen har med seg et program spekket med klassiske perler; perfekt for deg enten du er en rutinert klassisk musikkelsker, eller du bare er nysgjerrig og trenger et deilig avbrekk en lørdag formiddag. Trioen består av Sølve Sigerland, Ellen Margrete Flesjø og en vaskeekte trønder; Henninge Landaas. 

 

F.v.Henninge Landaas, Sølve Sigerland, Ellen Margrete Flesjø, Foto av Anna Julie Granberg

 

Medvirkende:


Sølve Sigerland, fiolin
Henninge Landaas, bratsj
Ellen Margrete Flesjø, cello

 

Program

  • Haydn op.53 nr. 1 G-dur (Hob.XVI / 40) (1782 klavér/ 1784 stryketrio)
  • Hafliði Hallgrímsson utdrag fra “Lebensfries” (2021)  
  • Beethoven op.9 nr. 1 (1797/98)

 

Om programmet


Haydn Stryketrio i G-dur som åpner vårt program er et arrangement (fra Haydn’s samtid) av en Klavérsonate overført til besetningen fiolin, bratsj og cello. Dette lyse verket , i to satser, består av en uskyldig Allegretto («e innocente») med to kontrasterende temaer som behandles i flere variasjoner etterfulgt av en oppfinnsom og leken Presto.

Hafliði Hallgrímsson’s «Lebensfries» er en omfattende trio komponert til oss av den anerkjente islendingen, her representert med 3 satser i hans karakteristiske og klangrike tonespråk.

Beethoven’s Stryketrio i G-dur, er det første verket fra hans op.9. Et firesatsig verk som viser Beethoven på sitt mest lyse og livsbejaende. Trioen hører til Beethoven’s egne «favoritter» fra hans tidlige periode og er et entusiastisk og mesterlig eksempel på hans kreativitet.

 

Velkommen til gratis konsert i Galleriet!

Relaterte aktiviteter