Lørdagsvrimmel: Trondheimsolistene, Ragnhild Hemsing og Marja Mortensson

Velkommen til årets første Lørdagsvrimmel!  Tittel Start Slutt Arrangør Sted Tittel Lørdagsvrimmel: Trondheimsolistene, Ragnhild Hemsing og Marja Mortensson Start lørdag 18. feb 2023 13:00 Slutt 18. feb 2023 14:30 Arrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Les mer

lørdag 18. feb 2023 13:00 Vektersalen
Kjøp billetter

Fakta

Dag 1 18. feb 2023 13:00:00 - 14:30:00RArrangør Kimen kulturhus Sted Vektersalen Kategori Konsert

Programmet for denne lørdagen:

Edvard Elgar: Serenade for strykere, op.20

1. Allegro piacevole

2. Larghetto

3. Allegretto

Marja Mortensson (arr. Knut Anders Vestad): Aarehgïjre

Ø. Matre: Gaavnedien, Rendezvous

Edvard Grieg (arr.Tormod Tvete Vik): Peer Gynt Suite (Utvalg)

 

Plakatbilde av Trondheimsolistene, Ragnhild Hemsing og Marja Matesson

 

Trondheimsolistene

TRONDHEIMSOLISTENE er et dynamisk ensemble satt sammen av kvalitetsmusikere tilknyttet Trondheim. Orkesteret ble etablert av den kjente norske fiolinisten og pedagogen Bjarne Fiskum i 1988 og er et kammerorkester som fremfører musikk med stor programbredde og musikalsk vidsyn.  Dagens kunstneriske leder, Geir Inge Lotsberg, viderefører den stadige utviklingen av TRONDHEIMSOLISTENE, med konserter som karakteriseres med spontanitet, mye god energi og intensitet.

Gjennom konserter og turneer i store deler av Europa, Asia, USA og Sør-Amerika, har TRONDHEIMSOLISTENE utviklet seg til å bli et av de mest spennende kammerorkestrene på den internasjonale arena

 

Marja Mortensson

Marja Mortensson er en veletablert sørsamisk joiker. Hun kommer fra en reindriftsfamilie i Svahken sïjte som ligger i Engerdal kommune. Marja har fått to Spellemannpriser i Tradisjonsmusikk for 2 av hennes 4 utgitte album. Hun har også mottatt Trøndelags fylkeskulturpris i 2020.

Marja skriver sørsamiske tekster, musikk og joiker, på et språk som under 1000 mennesker behersker i dag. Hun inspireres av den samiske levemåten som videreføres fra generasjon til generasjon. Hennes tekster tar for seg naturfenomener og rikdommen av naturbegreper som er innbygd i det sørsamiske språket. Kjærligheten til reinen, naturen og den gamle tiden speiler seg i musikken. Den sørsamiske joiken har vært stille i de sørsamiske områdene (i Hedmark, Trøndelag og Nordland), men det endrer seg gradvis og den samiske musikkverdenen er mer synlig enn noen gang.

 

Ragnhild Hemsing

Ragnhild Hemsing har dype røtter i den rike folkemusikktradisjonen i Norge, og det gjør henne til en av de første artistene som på en vellykka måte smelter sammen typiske trekk ved norsk folkemusikk og klassisk musikk på en ungdommelig, frisk og fullt ut moderne måte. 

Ragnhild har vært gjesteartist ved alle de store festivalene og konserthusene i Norge, blant annet Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, kammermusikkfestivalene i Oslo, Stavanger og Trondheim, Nordlysfestivalen i Tromsø, Hardingtonar og Førde Internasjonale Folkemusikkfestival, der hun har kombinert folkemusikk med et klassisk repertoar.

Relaterte aktiviteter