Regionsmesterskap i Kimen

Lørdag 18. november samles 24 unge og håpefulle talenter innen klassisk musikk i Stjørdals storstue Kimen, og du er velkommen til å høre på mellom klokken 12.00 - 15.00 i Vektersalen.

De unge musikerne skal delta i regionalmesterskapet som innleder Ungdommens musikkmesterskap 2017-2018. Der skal de vise sine ferdigheter, ha det gøy, få nyttig lærdom og kanskje bli belønnet med en plass i det store nasjonale mesterskapet i januar 2018.

Regionmesterskapet i Stjørdal arrangeres i Vektersalen i Kimen. Dette er første gang det arrangeres en slik regional finale i Stjørdal. Tidligere regionale finaler i Trøndelag har blitt avholdt i Trondheim, men nå når Stjørdal har bygd Kimen kulturhus, er det naturlig at arrangementet flyttes hit. Disse arrangementene er fin og verdifull erfaring for de unge musikerne og flotte konsertopplevelser for deres publikum.

Ungdommens musikkmesterskap arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge og Norges Musikkorps Forbund. Ti regionmesterskap skal avvikles i november før UMM fortsetter i januar 2018, med det nasjonale mesterskapet. Dette finner sted 20.-21. januar ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Dit kommer de beste fra regionmesterskapene.

Fri inngang.

Foto: Pavel Loj/Flickr